Skip to content
Kezdőlap » Jóga Pont

Jóga Pont

A kedvezményezett neve: Jógaterápia Kft.

A projekt maximális elszámolható összköltsége: 12 500 000 Ft.

A támogatás intenzitása: 100 %

A projekt azonosító száma: TOP-7.1.1.-16-H-ERFA-2019-00529

A Projekt megvalósításának kezdete: 2021. március 31.

A projekt zárás várható időpontja: 2023. augusztus 31.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósul meg az Új Széchenyi Terv Terület- és településfejlesztési Operatív Programjának keretében.
A projekt tartalmának bemutatása: A projekt során létrejön a veszprémi Jutasi út mellett található Barátság parkban egy Jógapontnak elnevezett 80 m2 -es pavilon.
Ez a pavilon tavasztól őszig állandó gyakorló helyet fog nyújtani a város jógagyakorlóinak.

A projekt átfogó célja:

A projekt során egy olyan közösségi helyszín jön létre, ami lehetőséget teremt rendszeres közösségi programok végzésére a szabad levegőn. Ezáltal az egyik fő helyszíne lehet az egészségtudatossággal és egészségfejlesztéssel foglalkozó közösségek találkozóinak, valamint minden szervezett közösségi rendezvénynek, amely alkohol, dohányfüst és kábítószermentes.
A helyszín a legnagyobb veszprémi lakótelep, a Jutasi lakótelep közelsége különösen alkalmassá teszi a létrejövő jógapontot, hogy a panellakásokban élők számára közeli, jól megközelíthető helyszínként szolgáljon az egészségtudatos szemléletet kialakító rendezvények kapcsán.

Konkrét célok:

A pályázat során egy szabadtéri új építésű jóga gyakorlóhely fog létrejönni, 80 m2, fedett, de oldalfalakkal nem rendelkező kivitelben. Ennek megtervezése, teljes kiviteletése, fenntartása a projekt célja.
A létrejött jógapont állandó szabadtéri helyszíne lehet tavasztól őszig a városnban megrendezendő egszségfejlesztő peogramoknak csakúgy, mint a rendszers jógagyakorló csoportok gyakorlásának.
A szabadtéri helyszínnek van egy szemléletformáló hatása is. A járókelők láthatják a gyakorlókat, megváltoztathatják magukban a jógáról kialakult fals képet, és közelebb kerülhetnek ahhoz, hogy ők maguk is elkezdjenek gyakorolni, és ezáltal változtathassanak az életükön.