Skip to content
Kezdőlap » Programok » DR. KAUSTHUB DESIKACHAR a VINIJÓGA mestere Magyarországon CSAKRA MŰHELY

DR. KAUSTHUB DESIKACHAR a VINIJÓGA mestere Magyarországon CSAKRA MŰHELY

  • by

„A viniyoga, a jóga holisztikus eszközeinek, mint az Āsana, Prāṇāyāma, éneklés, Mantra és meditáció megfelelő adaptációja az egyének igényeinek megfelelően, tiszteletben tartva az életkor, kultúra, vallás, filozófia, foglalkozás, fizikai, érzelmi és egyéb egészségügyi paraméterek különbségeit, amelyek minden egyes gyakorlót meghatároznak.”‘Sir’ TKV Desikachar

2024. május 3-5. péntek-szombat-vasárnap Budapesten a MagNet Közösségi Házban, Andrássy u. 98.

Közeledik a lehetőség, hogy Magyarországon találkozhatsz megint élőben dr. Kausthubha Desikacharral, a Viniyoga tradíció vonalvezetőjével.

Nagyon komoly tudás van jelen a tradícióban a csakrákról.

A Jóga Terapeuta képzésen, amit jövőre Magyarországra szeretnénk hozni csodákat lehet tapasztalni, a lelki és spirituális szintű gyógyulások terén.

Ennek egyik megértést nyújtó háttere a csakrákról szóló tudás.

Ezt most a Brüsszeli képzésen megtapasztalhattuk

Itt láthatod az 1. részét annak az interjúnak, amihez magyar feliratot készítettünk, ahol Kausthubha a csakrákról beszél. A további részeket is megosztjuk hamarosan.

További információk és jelentkezés: Kattints a következő linkre:

https://tudastar.magyarjogaakademia.hu/products/course/dr-kausthubha-desikachar-csakra-mhely

 
Kausthub több mint húsz éven át tanítja jóga gyakorlók és jóga oktatók  sokaságát szerte a világon, és számos tanár- és terapeutaképzést vezetett. 
Dr. Kausthub Desikachar 9 éves korában kezdett jógát tanulni tanára és édesapja, T.K.V. Desikachar vezetésével, és 13 éves korában kezdett el tanítani. 

Kausthub Desikachar és édeasapja T.K.V. Desikachar (Krishnamacharya fia és unokája)
Kausthub Desikachar Photography

Miután elvégezte a neves Pilani Birla Institute of Technology & Sciences kettős mesterképzést, elkötelezte magát a jóga tanítása és tanulása mellett, folytatva a családi hagyományt. Később, 2011-ben fejezte be doktori tanulmányait a Madras-i Egyetem Pszichológia Tanszékén, ahol kutatási témája a „Személyre szabott jógaoktatás hatása az életminőségre” volt.
Dr. Kausthub Desikachar jógaterapeutaként is dolgozik, és klienseinek átfogó és hatékony megoldásokat kínál mindenféle fizikai, mentális, érzelmi és spirituális betegségre. Klasszikus jóga- és ájurvédikus képzését, modern pszichológiai képzettségét és a hagyományos gyógyítókkal világszerte folytatott kapcsolatait ötvözi, hogy optimális és könnyen alkalmazható, szinergikus megoldásokat kínáljon a problémák széles körének enyhítésére. Gyógyítási megközelítése a jógaterápia eszközeinek széles skáláját foglalja magában, beleértve a testtartásokat (ászanák), a légzésszabályozást (pránájáma), a meditációt (dhjána), az étrendi ajánlásokat (ahara niyama), az életmóddal kapcsolatos javaslatokat (vihara niyama), a kántálást (mantra), a vizualizációt / megerősítéseket (bhavana), a speciális energetikai gyakorlatokat (mudra), a szimbolikus gesztusokat (nyasa) és az irányított önvizsgálatot (svadhyaya). 


rengeteg nemzetközi vinijóga terápiás programok
Krishnamacharya és unokája Kausthub
Yogācārya T Krishnamacharya, with Yogācārya TKV Desikachar & Dr Kausthub Desikachar
a jógi család: az édesanya (Mennaka Desikachar), aki szintén híres jógini, középen Kausthub és mellette édesapja T.K.V. Desikachar

Kausthub már korán elkezdte a jógaoktatást


Dr. Kausthub Desikachar jógaoktatóként mély és átfogó tudásáról ismert, valamint arról, hogy képes az ősi tanításokat úgy bemutatni, hogy azok hitelesek maradjanak és egyben a mai gyakorlók számára is alkalmazhatóak legyenek. Minden tanítványával tisztelettel, együttérzéssel és méltósággal bánik, és tiszteletben tartja a növekedésre és átalakulásra való képességüket. Tanításai különösen hasznosak a jógatanárok és jógaterapeuták számára, mivel segít nekik megragadni az ősi tanítások teljességét és mély meglátásait, hogy képesek legyenek azokat hozzáértő és őszinte módon alkalmazni.
Számos jógáról szóló könyv szerzője és társszerzője is, mint például „Az ászana szíve: A klasszikus jóga testtartások átfogó kézikönyve”, valamint a nagyapjáról, a nagy jóga-ácsárjáról, T. Krishnamacharyáról szóló életrajz, „A jógi jógája” címmel. 
A jógaoktatás mellett Kausthub lelkes fotós, író és költő is. Társalapítója a „Synergies in Healing” című online folyóiratnak, amely az ősi bölcsesség és a modern tudomány összekapcsolására összpontosít.