Class Detail

Kismama jóga – Gabi

Amikor megértjük azt, hogy a gyermek sorsa azon múlik, hogyan érzi magát az anya, miközben a szíve alatt hordja, akkor válik igazán világossá milyen fontos mindaz, ami az anya jó közérzetét fokozza.”                                                                                                                          B. K. S. Iyengar

Aki hordott már szíve alatt gyermeket, tudhatja, hogy a várandósság nem csupán fizikai változások sorozata. Gyermektelenségbõl az anyaságba való átalakulás kilenc hónapja életünk egyik legszebb ajándéka.

A várandósság idõszakában van a legnagyobb szükség arra, hogy testünket jó karban tartsuk. Erre a kismamajóga biztonságos módszer. Azok is gyakorolhatják, akik eddig még nem jógáztak. A rendszeres gyakorlók új elemeket ismerhetnek meg, amelyek nem megterhelõk jelenlegi állapotukban. A gyakorlatok követik a várandósság egyes szakaszainak igényeit. A statikus elemek könnyítve, lágyítva jelennek meg, kiegészítve vajúdást, szülést segítõ mozgásokkal.

A kismamajóga segít megelõzni a várandósság alatt fellépõ problémákat, hangulati ingadozásokat. Erõssé, rugalmasabbá teszi a testet, ezzel készítve fel a szülésre. Javítja a testtartást, elõsegítve, hogy a baba a megfelelõ u.n. optimális szülési pozícióba kerüljön méhen belül. Megerõsíti a medencealap izmait, megõrzi a kismedencei szervek egészségét.

Jógalégzések segítenek az összpontosításban, relaxációban, a belsõ figyelem megteremtésében. Vajúdás, szülés során a fájdalom leküzdésében, megteremtve a gyengéd szülés – gyengéd születés lehetõségét. A befele figyelés növeli az önbizalmat, intuíciót.

A relaxáció az elengedés, a belsõ csend állapota.  Segít a babával való korai kapcsolatfelvételben, a kölcsönös bizalom és szeretet érzésének erõsítésében.

A kismamajóga segít megküzdeni az aggodalmakkal, stresszel, ami a baba születésének körülményeit, és egész életét befolyásolja. A jógaórák megtanítják a várandós anyákat, hogyan lépjenek kapcsolatba állandóan változó testükkel, megtanítják érzékelni a változásokat, és megadják a pozitív változtatás lehetõségét, felkészítenek a szülésre.

A várandósság alatt végzett rendszeres jógagyakorlás segíti a szülés utáni regenerációt.

Jógafoglalkozásokat vezeti: Fekete Gabriella jógaoktató, kismamajóga oktató

Elérhetõség: www.gabijoga.hu, joga@gabijoga.hu, 70/637-7756 (12.00-15.00-ig)

Helyszín: AHIMSZA Jógaközpont –  Veszprém, József Attila u.9

Idõpont: Kedd  10:00-11:30-ig

Csütörtök 16.30-18.00-ig

Ár: 1800 Ft/alkalom

Leave your thought

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Class Information

 100
 Days
csü
 16:30 - 18:00