Blog Detail

Damanhuri Hírlevél 2018. november

Selmeci Csongor 2018. november 19. 0 comments 0

(A fordítás az olasz nyelvű Hírlevél alapján készült.)

Damanhur a világ minden tájáról származó, különféle életkorú művészekből, spirituális kutatókból és praktikus álmodozókból álló közösség, akik együtt építették fel az Emberiség Templomait.

 

Miként látják mások Damanhurt?

Mi, damanhuriak meg szeretnénk ismerni azoknak az újságíróknak, televíziósoknak és bloggereknek a gondolatait, benyomásait, érzéseit, akik egyre nagyobb számban jönnek el hozzánk, hogy közelebbről lássák valódi életünket. Főleg azért fontos megismerni gondolkodásukat, hogy megtudjuk, jól közvetítjük-e azt az üzenetet, melyet Falco Tarassaco ránk bízott.

Miként érzékelhető a mi komplexitásunk? Vajon spirituális iskolánk jellege, mely életstílusunkká vált és válik folyamatosan, egyértelműnek tűnik-e azok számára, akik felkeresnek minket? A különböző megnyilvánulások hatalmas mozaiktábláján vajon mi melyik mozaikkockát képviseljük a minket figyelők szerint?

Lássuk hát együtt, hogy barátok, látogatók, újságírók miként vélekednek rólunk!

Videó-kommentárok:

(A videók hanganyagának feliratos fordításához az egyes felvételeknél a már ismert lépésekben lehet hozzáférni, azaz: Settings – Subtitles/CC – Auto-translate – Hungarian)

  1. Az Amuse produkciós-ház célja, hogy mindenkiben felébressze a kalandvágyó szellemet, mégpedig a világ kevésbé ismert, különleges helyeinek bemutatásával. E ház egyik stábja készítette ezt az impozáns videót az Emberiség Templomairól.

 

2. Ez a film első része annak a sorozatnak, amely a világ legérdekesebb közösségeit teszi „górcső” alá. David Bramwell meséli el Damanhur történetét a néhány éve elhunyt Ken Campbell-el, a múlt század egyik legjelentősebb angol komikus-művészével együtt.

 

3. A Great Big Story egy amerikai produkciós-társulat, történet-elbeszélő mozifilmeket készít, ahogy’ ők mondják: „a kimondatlan, a mellőzött és a hihetetlen” feltárása jegyében. Íme víziójuk az Emberiség Templomairól!


 

4. Louis Cole egy vlogger, aki olykor leveti magát egy-egy magaslatról, hogy belecsöppenhessen valamilyen kalandba. Miután eltöltött három napot Damanhurban, azt mondta nekünk: sohasem hitte volna, hogy talál egy ilyen eredeti, inspirációkban gazdag helyet, hogy egyszercsak rábukkan az érdekes és egyedi tapasztalatoknak egy ilyen változatos tárházára.


 

5. Mi a spiritualitás? A filantróp író, Feroze Dada vizsgálja ezt a kérdést más érdekes témákkal együtt a Damanhurról szóló rövid dokumentumfilmjében, mely egyik epizódja az „Our One World” című televíziós-sorozatnak.


 

Voltál már Damanhurban, vagy jössz hozzánk hamarosan? Örülnénk neki, ha olvashatnánk tapasztalataidról, és láthatnánk itt készült fotóidat vagy videóidat a Facebook-on, a Youtube-on és az Instagramon. És ne felejts el „megjelölni” minket, hogy így megoszthassuk másokkal is, amit Damanhur, a mi jövőre irányuló laboratóriumunk számodra képvisel.

Köszönet mindnyájatoknak, akik megmutatjátok nekünk Damanhurt a ti szemüvegeteken keresztül is.


Nem érdemes csak azért büszkének lennünk arra, hogy részei vagyunk az emberi fajnak, mert néhányan közülünk hatalmas felfedezéseket tettek.

Miként tudjuk kifejezni saját kreativitásunkat, ha csupán azzal töltjük egész életünket, hogy azt használjuk, amit mások felfedeztek?

 Nem mondom, hogy mindnyájunknak felfedezővé kellene válnia, viszont teremtővé . . . igen!

                                                                                                          ~Falco Tarassaco

 


 

 

KÖNYV:    Jeff Merrifield: DAMANHUR – e különleges művészi és spirituális közösség története

Damanhur filozófiájának, történetének és mindennapi életének elmélyült elemzése ez a szenvedéllyel teli írás Jeff Merrifield, angol zeneművész és író tollából, aki néhány hónapot Damanhurban élt, különböző időszakokban. Jeff ezt írja: Damanhur olyan hely, ahol az álmok valóra válnak, ahol rendkívüli ötletek megszületésére nyílik lehetőség, mely ötletek igen gyakran meg is valósulnak.

 

 

Online rendelés

 


Indulj el utadon, hogy felszabadulhassanak a benned eltompult pozitívabb energiák:

Spirituális gyógyítók iskolája

 


Kutasd fel, miként lehet élni egy „oktávval” emelkedettebb szinten!

A Selfica az empirikus kutatásnak a damanhuriak kísérletező munkája nyomán kifejlesztett egyik területe, egy kulcs különféle energiamezőkbe való belépéshez, hogy azokat a legjobban ki lehessen aknázni.

 


Karkötő személyiségeink harmonizálására

Ez a karkötő segít harmóniába hozni minden pszichikus megnyilvánulását annak, aki magára ölti, mégpedig ideális feltételeket teremtve a teljes, harmonikus és kiegyensúlyozott önkifejezésre

                                                                                                                           

   Online rendelés


Fel szeretnéd fedezni, milyen a növényvilággal való kommunikáció?

Merülj el az erdő hangulatában az új „Növényzene”-géppel, a BAMBOO-val!

Online rendelés


Támogasd az Emberiség Templomait a te 5×1000-eddel!

Döntéseddel hozzájárulhatsz ennek az univerzális spiritualitásnak szentelt, hihetetlenül jelentős művészi alkotásnak a teljes megvalósításához és megóvásához.

További információ

Kategóriák