Blog Detail

Pránajáma tábor Iyengar jógával és jógikus ételekkel

Viczián Zoltán 2011. december 3. 0 comments 0

 

Pránajáma Tábor

Iyengar Jógával és Jógikus Táplálkozással

2012. július 25 – 30 -ig  szerda – hétfő,  Pilis – Nagykovácsi

Tartják: Disztl János, Selmeciné Ágota, Selmeci Csongor, a Magyar Jóga Akadémia tanárai, minősített vezető jógatanárok. 

Helyszín: Nagykovácsi Jógaterem –  Kelet-Nyugat Meditációs- és Gyógyító Központ, 2094 Nagykovácsi Telki út 3.  www.jogaterem.hu

Tábor létszáma max. 20 fő, amit a jelentkezés sorrendjében töltünk fel! Ezért   kérjük, hogy minél hamarabb jelentkezzenek! A táborba való jelentkezéskor 30.000 Ft előleget szükséges átutalni a következő bankszámlaszámra: OTP Rt. Veszprém: 11773487-03891210.

Jelentkezés, érdeklődés július 1-ig:  Selmeci József Csongor 30-237-0838, yoga@yoga.hu, www.ahimszajoga.hu

Díja: 60.000 Ft 6 nap, 5 éjszaka

Elhelyezés 2 -4 ágyas összkomfortos szobák.A helyszín

A Kelet-Nyugat Meditációs- és Gyógyító Központ és a Nagykovácsi Jógaterem Közép-Európa szívében, a keleti és nyugati kultúrák szimbolikus keresztútján található. Menedéket kínál mindazoknak, akik vissza szeretnének vonulni a világ zajától, hogy magányosan vagy csoportos foglalkozásokon találjanak választ kérdéseikre.  A helyszín gyönyörű természeti környezetben van, ezért a környéken gyakran fogunk kirándulni is.


A tábor tematikája

A táborban központi szerepet kap a pránajáma gyakorlása, amire a jóga ászanák fognak felkészíteni mind testileg, mint mentálisan. Az ászanák gyakorlása egy szakmailag kiválóan felszerelt jógateremben történik, ahol az Iyengar jóga ászanák gyakorlását a segédeszközök használata mindenki számára elérhetővé teszik. Az Iyengar jóga világhírű módszerére jellemző egyedülállóan teljes testi szintű nyitások és az ászanák eszközökkel elért ébresztő hatása olyan mély energetikai folyamatot indít el, amely a pránajáma gyakorlatok során teljesen átformálást tesz lehetővé.

A pránajáma a test életenergiái szabályozásának művészete. Segítségével magasabb energiaszintet és növekvő tudatosságot tapasztalhatunk meg, és elkezdhetjük lebontani saját fizikai és mentális korlátainkat. Ebben a táborban azzal az autentikus és ősi pránajáma gyakorlással ismerkedhetnek meg a résztvevők, ami képes átformálni a gyajkorlóját!

A táplálkozásról

A táborban nagyon nagy hangsúly van a megfelelően elkészített, a mentális és a fizikai folyamatokat támogató vegetárius ételeken. Naponta kétszer lesz étkezés, de gyümölcsök és gyógyteák állandóan rendelkezésre állnak.

Élményfeldolgozás

Nagy hangsúlyt kap a pránajáma gyakorlatokban szerzett belső élmények átbeszélése, és feldolgozása. Ehhez kiváló lehetőséget nyújt a három magasan képzett jógatanár együttes jelenléte. Emiatt a gyakorlók olyan mértékű figyelmet és segítséget tudnak kapni a gyakorlásukban, ami a belső fejlődésüket gyorsítja.

A tábor vezetőiről

 
Disztl János, minősített vezető jógatanár, a Magyar Jóga Akadémia tanára, haladó pránajáma gyakorló. János 17 éve foglalkozik jógával, és betegsége miatt korán belekezdett az intenzív pránajáma gyakorlásba, ami először meggyógyította őt, majd továbbvezette páratlan mélységei fel. A gyakorlásban való ritka mély elkötelezettsége révén a napi több órás gyakorlás eredményeképpen a pránajáma hatásának olyan mélységeit tudta megtapasztalni, amilyenről csak az ősi jógakönyvekben olvashatunk. Voltak olyan gyakorlási periódusok az életében amikor napi 8-10 órát is gyakorolta a pránajámát. Ezeket az egyedülálló tapasztalatokat osztja meg a tábor résztvevőivel.

Selmeciné Bogdán Ágota minősített vezető jógatanár, a Magyar Jóga Akadémia tanára, Iyengar ® jógatanár, jógaterapeuta, a veszprémi ÉletMagHáz egyik vezetője, veszprémi AHIMSZA Jógaközpont vezetője. Ági 19 éve foglalkozik jógával, ennek terápiás, és életviteli hatásaival, a jógikus táplálkozással, böjttel, tisztítókúrákkal, egyéb természetes gyógymódokkal. Rendkívüli empatikus készségét felhasználva tudja az Iyengar jóga megeröltető ászanáiba is finoman belesimogatni a gyakorlóit. Órái érzelemben gazdagok, megnyugtató kedves hangja és óravezetésének intuitív módja, nagyfokú figyelme a gyakorlói felé élményszámba menővé teszik oktatását.

Selmeci József Csongor, minősített vezető jógatanár, Iyengar® Jógatanár a Magyar Jóga Akadémia vezetője, a Magyar Jóga Társaság elnöke, Magyar Jógaoktatók Szövetsége elnökségi tagja, jógaterapeuta, a veszprémi AHIMSZA Jógaközpont szakmai vezetője. Behatóan tanulmányozta a nyugati pszichológia technikáit és eszközrendszerét, az ősi magyar hagyományt, csakúgy, mint a jógának és a tantrának különböző útjait. Csongor óráin át tudja adni azt a belső tüzet és lendületet, ami őt erre az útra vitte, és hajtja tovább folyamatosan. Szavaival képes a gyakorlók figyelmét folyamatosan fenntartani, és befelé vezetni az ászanák gyakorlása közben. Filozófiai és pszichológiai ismeretei pedig lehetővé teszik számára, hogy a gyakorlatok megtapasztalását mély szintre vigye.

Leave your thought

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Kategóriák