Blog Detail

Meditációs és csend tábor a Cseri kastélyban

Viczián Zoltán 2015. július 11. 0 comments 0

MEDITÁCIÓS ÉS CSEND TÁBOR  A BALATON FELVIDÉKEN

 

Időpont: szeptember 22 – 27 . (kedd – vasárnap) 

Érkezés: kedden 14 órakor, távozás vasárnap 15 órakor

 Részvételi díj: 95.000,- Ft/fő, Szállás: 2 fős szobákban

 Helyszín: Cseri kastély-Tótvázsony, a Balaton felvidéken, gyönyörű természeti környezetben

Pontos cím: 8246, Tótvázsony, tel: +36(88)266046, www.cserikastely.hu – GPS (WGS84): N 47, 000583 E 17, 795333 Ezek a főúti leágazás koordinátái, innen (jobbra illetve, Balatonfüred irányából balra) a bekötőúton két kilométert haladva éri el a kastélyszálló bejáratát.

 

Tartják: Selmeciné Bogdán Ágota, Selmeci József Csongor és Kovács Erzsébet, minősített vezető jógatanárok, a Magyar Jóga Akadémia tanárai

 

Étkezés: Vegetáriánus és nyers étkezés Révász Péterrel, Magyarország egyik legtapasztaltabb vegán szakácsával, aki szintén jógagyakorló. Naponta kétszeri étkezés, gabonakásák, turmixok, gabonatejek, nyers sütemények, torták, stb. Ezek receptjét fel is lehet írni!

 

Program: Iyengar regenerativ és dinamikus ászanák, meditáció előkészítő és koncentrációs gyakorlatok, valamint pránajáma gyakorlatok a Himalájai Tradíció szerint

 

Az elvonulás célja:

•    Az egész életvitel beállítása a meditáció gyakorlásához a napirendtől kezdve a táplálkozásig és a természet energiáinak felhasználásáig!

•    A test előkészítése az ászanákon keresztül a koncentrációs és a meditációs gyakorlatokra

•    Mélyebb meditációs tapasztalás elérése

•    Lehetőség van a pránajáma természetben való gyakorlására is!

“Mi tehát a meditáció haszna a hétköznapi ember számára?

A meditációs állapotban (théta) a tudatalatti teljesen nyitva van, és egy magas szintű kreativítást tapasztalunk. Személyes, vagy munkánkkal kapcsolatos problémáink megoldására hatalmas erőforrások állnak rendelkezésünkre ebben az állapotban, miközben békét, és belső nyugalmat tapasztalunk. Ez a szinte korlátan kreativítás és megemelkedett probléma megoldó képesség az, ami miatt a meditációt ilyen sokra becsülik. Ezen a szinten előkerülnek és felerősödnek személyiségünk etikai és spirituális vonatkozásai. A meditációs állapotba koncentráción és/vagy relaxáción keresztül tudunk belépni, miután ászanákkal és pránajámákkal kellő energetikai szintre hoztuk magunkat. Ezért komoly megelőző gyakorlás szükséges a meditációs állapot fenntartásához! Mire ebbe az energetikai állapotba kerülünk, és átlépjük a meditáció energiaküszöbét addigra a testünk egészségessé válik, de ez nem a meditációnak, hanem az ahhoz vezető útnak, a relaxációs állapotnak és az előkészítő gyakorlatoknak köszönhető.”

 

Jelentkezés

Jelentkezési határidő szeptember 10.

Jelentkezés: yoga@yoga.hu, vagy 06-30-237-0838 Selmeci Csongornál a részvételi díj befizetésével a következő számlaszámra, OTP ZRt Veszprém: 11773487-03891210.

Lemondási feltételek: 4 héttel a kezdésig a részvételi összeg 90%-a, 14-28 nappal a tábor előtt a befizetett összeg 50%-a jár vissza, kezdés előtti 2 héten belül nem áll módunkban visszatéríteni a díjat!

 

Leave your thought

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Kategóriák