Blog Detail

A zöld turmixok előnyös hatásai

Viczián Zoltán 2012. december 3. 0 comments 0

A zöld turmixok előnyös hatásai:

 A zöld turmixok nagyon táplálóak. A hozzávalókat a következõ arányban kell összeturmixolni: kb. 40%-ban bio zöld levél és 60%-ban érett, bio gyümölcs

  A zöld turmixokat könnyû megemészteni. A turmixolás a zöld levelekben és gyümölcsökben lévõ sejtek nagy részét feltöri, ezáltal az értékes tápanyagok kiszabadulhatnak a sejtekbõl és könnyedén felszívódhatnak szervezetünkben. A felszívódás szó szerint már a szájban megkezdõdik .

  A zöld turmixok- szemben a gyümölcscentrifugával készített levekkel – teljes táplálékok, mert van bennük élelmi rost is. A rostok segítik a kiválasztást. 

 A zöld turmixok a legízletesebb ételek. A 60:40%-os gyümölcs-zöld levél arány miatt a gyümölcs édes íze dominál, ugyanakkor a zöld levelek pikáns ízt kölcsönöznek neki. Aki megkóstolja a turmixokat, meglepõdve fogja tapasztalni, hogyan lehet ilyen finom íze valaminek, ami ennyire zöld színû. 

 A klorofill molekula nagyon hasonlít az emberi vér molekulájához. Dr. Ann Wigmore szerint a klorofill fogyasztása olyan, mintha egészséges vért öntenének belénk. Nagyon kevés ember fogyaszt megfelelõ mennyiségû zöld levelet, beleértve az élõ ételeket fogyasztókat is. Napi fél-egy liter zöld turmix elfogyasztása nem csupán elegendõ tápanyaghoz juttatja szervezetünket, hanem a hasznos tápanyagok felszívódását is biztosítja. 

 A zöld turmixok elkészítése könnyû, és gyorsan eltisztítható a turmixgép. Ezzel szemben a centrifugálás idõigényes, sok tisztogatással jár és költséges. Sokan éppen a fenti okokra hivatkozva kerülik a levek centrifugálását. A turmixok készítése a mosogatással együtt kevesebb, mint 5 percet vesz igénybe. 

 A zöld turmixokat a gyerekek is szeretik, mégpedig minden korosztály, beleértve a 6 hónapnál idõsebb kisbabákat is. Természetesen óvatosnak kell lennünk a gyerekekkel, és csak lassan szabad növelnünk a mennyiséget, hogy elkerüljük az allergiás reakciókat.

  Amikor zöld turmixok formájában juttatjuk a szervezetünkbe a zöldeket, nagymértékben csökkentjük az olajok és a só bevitelét.

1 marék friss spenót
1 alma
1 cikk citrom héjastól (lehetőleg bio legyen)
1 cm friss gyömbér
2 pohár tiszta víz

A hozzávalókat összeturmixoljuk. Poharakba töltjük, és már ihatjuk is.

Kedvencek a banános-spenótos, nyáron a barackos-mángoldos zöld turmix. Nyáron a kertből tyúkhúrt, pitypangot, csalánt is szoktak beletenni.

Leave your thought

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Kategóriák