Damanhuri Meditációs Iskola

damanhúri meditációs Iskola 2

Damanhuri Meditációs Iskola

Damanhur valósága nehezen érthető meg anélkül a spirituális háttér nélkül, ami mint közös érték összetartja a damanhuri polgárokat. A nagy szellemi-lelki “épület-együttest” alkotó négy “Test” első és legfontosabbika a “Meditációs Test”, amely a Meditációs Iskola tanításaira épül.

A Meditációs Iskola felügyelete alá tartozik a spirituális látásmód, valamint ennek a mindennapi gyakorlatra váltása.

A Meditációs Iskola alapfelfogása, hogy a tanulás tapasztalati, megélt módon kell történjen, és nem lehet pusztán elbeszélés alapú.

Fontos a spirituális fejlődésben a hallucinogén szerek teljes kizárása és a dohányzási tilalom is. Ennek oka az a meggyőződés, hogy az előrehaladást a mindenkori tudatosság, következetesség és az állhatatosság eredményezi egy kiválasztott úton haladva addig, amíg a belső átalakulás stabilizálódik.

Azért, hogy jobban érthetővé váljon a Meditációs Iskola mibenléte, erre a linkre kattintva a damanhuri honlap magyar fordításának a Meditációs Iskolával foglalkozó részére lehet eljutni.

A Meditációs Iskola Magyarországon

Az Iskola bemutatkozó előadása 2017. november 2-án volt Veszprémben, az AHIMSZA Jógaközpontban, a Közösségépítő Iskola első 4 napos oktatási kurzusa előtt, a damanhuri tanítók személyes részvételével.

Magyarországon a damanhuri Meditációs Iskola egy bevezető kurzussal kezdődött. Ezen a kurzuson való részvétel nem várt el semmilyen személyes elköteleződést, a damanhuri elvek szabad megismerését teszi lehetővé.

Az iskola az alábbi témaköröket ölelte fel:

  • Mi Damanhur?
  • Milyen a damanhuri rituális út?
  • Ki Damanhur alapítója, Falco Tarassaco?
  • Mi a halál és a reinkarnáció a damanhuri filozófia szerint?
  • Hogyan vándorol a lélek földi életek között?
  • Milyen a lélek szerkezete?
  • Mi a spirituális fizika?
  • Hogyan zajlik a teremtés folyamata?
  • Az ezotéria mely területeit érinti a Meditációs Iskola?
  • Mi a spirituális ökoszisztéma?

20 alkalom  után az iskola 2018 szeptember 7-én lezárult.

Az iskola tagjai közül 13-an 2018 augusztus 7-13 között Damanhurba látogattak. Egybehangzó véleményük szerint életüket átformáló élmény volt élőben látni a Damanhuri Közösséget és találkozni a technikai és társadalmi innovációikkal!

Meditációs Iskola folytatása

Október 26-án elindult a valódi Meditációs Iskola. Ez zárt és elköteleződést kíván.

Ehhez még november 18.ig lehet csatlakozni.  

Fontos tudnivalók az iskoláról:

1. Az iskola élethosszig tart.

Természetesen ha valaki rájön, hogy mégsem szeretne tagja lenni, bármikor kiléphet. 
Ha ezek után úgy dönt, hogy mégis szeretne az iskola tagja lenni, akkor egyszeri alkalommal visszaléphet. 
Azonban, ha ezek után is kilép, akkor többet nem léphet vissza az iskolába.

2. Az iskola része lesz, hogy évente min. 2-3 alkalommal a nagyobb ünnepkörökön, a napfordulók, a napéjegyenlőségek, vagy a halottak napja környékén Damanhurba kell látogatni az iskola tagjainak. Ez kötelező!

Még előre nem beszéltük meg, hogy hányszor és mikor.

Az iskola időpontjai

A csoport döntése értelmében egyenlőre két hetente megtartott találkozókon fog folyni a Meditációs Iskola. 
Általában pénteken este 19.00 – 20.30-ig lesznek az alkalmak. 

Amikor Közösségépítő Iskolai alkalom van, akkor mindig lesz személyesen tanított Meditációs Iskola is.
 A többi esetben interneten keresztül (zoom konferencia program) történik a kapcsolatfelvétel. Legközelebb a Közösségépítő iskola időpontjában november 18-án vasárnap 18.00-kor fog kezdődni.

A további időpontok: 


 1. 2018.11.30.  péntek 19.00 – 20.30

2. 2018.12.14. péntek 19.00 – 20.30

3. 2018.12.28. péntek 19.00 – 20.30

4. 2019.01.11 péntek 19.00 – 20.30

5. 2019.01.25. péntek 19.00 – 20.30

6. 2019.02.08. péntek 19.00 – 20.30

7. 2019.02.22. péntek 19.00 – 20.30

8. 2019.03.08. péntek 19.00 – 20.30.

9. 2019.03.15-18 között, amikor Tridacna itt van a Közösségépítő Iskola alkalmán. Itt időpont még nincsen egyeztetve. 

Az iskola helyszíne

Az iskola ülésein vagy személyesen Veszprémben az AHIMSZA Jógaközpont  kistermében (Veszprém, József Attila u 9. Infornax udvar), vagy zoom video konferencia programon keresztül lehet csatlakozni (zoom.us). Ezt mindenki az otthonából meg tudja tenni, a program nagyon könnyen letölthető, és könnyen kezelhető!   

Az iskola részvételi feltételei

A Meditációs Iskola alkalmairól onnantól, hogy csatlakozott valaki, csak úgy lehet hiányozni, ha ezt a szándékát előre jelzi az iskola instruktorainak. 

A magyar Gamanhuri Meditációs Iskolának jelenleg 3 tanára van, akik kapcsolatba kerültek velünk: Tridacna Belladonna a magyar nagykövet, Vaniglia Husky, és Coboldo Melo a Közösségépítő Iskola tanárai.  

Tehát a 3 tanár közül valakinek az engedélye szükséges ahhoz, hogy hiányozhasson valaki egy meditációs iskolai ülésről!

Az iskola költségei

Az anyagiaknál azt ajánlottuk fel, hogy 5 Eurót fizetünk alkalmanként a damanhuri tanároknak, összeadjuk a tolmács Vera díját, ahányan vagyun. Akik nálunk Veszprémben vannak a teremben, ők felajánlásként fizetnek a teremért, amennyit gondolnak.

Az iskola célja

Az iskola a beavatásra készíti fel a tagjait, ami egy következő szintje a Damanhurhoz való tartozásnak. 
Ez általában 1 éven belül megtörténik. Ez akkor történik, amikor a csoport többsége úgy érzi, hogy kész a beavatásra. Ennek közösségi döntésnek kell lennie. 
Ekkor vagy mindenki beavatódik, vagy aki nem, az nem tud tovább járni a csoportba, mert a csoport beavatott csoporttá alakul át. 

Megtanítottak két technikát, a légzést és a harmonizációs technikát. Az előkészíő alkalom videóinak feltöltésével kínlódunk, de hamarosan fent lesznek a youtube csatornán, és itt a honlapon.

Aznapi előkészületek a Meditációs Iskola alkalmaira

Mivel az iskola alkalmain már nem csak információ, hanem energia átadás is fog történni, ezért az alábbi előkészületek szükségesek a részvételhez:

1. Az iskola napjának délutánján a kezdési időpont előtt 4-5 órával már nem szabad szíilárd ételt magunkhoz venni, csak inni. 
Kivétel ez alól, ha valakinek a gyógyszerét étellel kell bevenni. Erről azonban tudniuk kell az iskola tanárainak.

2. Az ülés megkezdése előtt 15 perc csendet kell tartani, amikor nem kommunikálunk, hanem befelé figyelünk. Ilyenkor nem csak nem beszélgetünk, hanem írási és sms-ezési és olvasási szünet is van! Ilyenkor lehet imádkozni, meditálni, vagy olyan technikát használni, amely megnyugtat bennünket.

Az iskolához még 2018 november 18-án személyesen vagy zoomon keresztül lehet csatlakozni. Utána a csoport lezárul!A csatlakozási szándékot, Selmeci Csongor felé szükséges jelezni: yoga@yoga.hu e-mail címen. További információ: +36 30 237-0838-as számon kérhető.

Ekkor a jelentkező kap  egy jelentkezési lapot, amit ki kell tölteni, és fényképpel együtt visszaküldeni!
 

Damanhuri Magyar Érdeklődői Csoport

A Meditációs Iskola zárttá tételével párhuzamosan létrehozunk egy másik fórumot, a Damanhuri Magyar Érdeklődői Csoportot azok számáéra akik nem szeretnének csatlakozni a Meditációs Iskolához, de szeretnének továbbra is értesülni a fejleményekről, és érdeklik őket a damanhuri információk, szeretnének valamikor kilátogatni Damanhurba, kapcsolatba maradni velünk.

A csoport alkalmai ebben az évben a következők:

2018 november 25. vasárnap 18.00 – 19.30

2018 december 16. vasárnap 18.00 – 19.30

Helyszín az AHIMSZA Jógaközpont kisterme (Veszprém, József Attila u 9. Infornax udvar), vagy zoom video konferencia programon keresztül lehet csatlakozni (zoom.us). Ezt mindenki az otthonából meg tudja tenni, a program nagyon könnyen letölthető, és könnyen kezelhető!

Ezen alkalmaknak díja nincsen, bárki barát, ismerős részt vehet rajtuk!

Ezen alkalmakra is kérem előre jelentkezni Selmeci Csongornál :

yoga@yoga.hu, vagy +3630 237-0838

 

Damanhuri Meditacios Iskola

Damanhuri Meditációs Iskola