Blog Detail

Parajdi só – a folyékony napenergia

ahimszajóga 2014. március 19. 0 comments 0

Mindenki emlékszik még a só című mesére?

aso.jpgA só Fotó: mesek.cc

Az öreg király nem tudta eldönteni, hogy a három lánya közül melyiknek adja a legszebbik országát. Némi töprengés után úgy döntött, hogy annak adja, amelyik őt legjobban szereti. „Sorba kérdezte a leányokat, kezdte a legidősebbiken:

– Felelj nekem, édes lányom: hogy szeretsz engem?

– Mint a galamb a tiszta búzát – mondta a leány.

– Hát te, édes lányom? – kérdezte a középsőt.

– Én úgy, édesapám, mint forró nyárban a szellőt.

– No, most téged kérdezlek – fordult a legkisebbikhez –, mondjad: hogy szeretsz?

– Úgy, édesapám, mint az emberek a sót! – felelt a kicsi királykisasszony.

– Mit beszélsz, te haszontalan – förmedt rá a király –, kitakarodj az udvaromból, de még az országomból is! Ne is lássalak, ha csak ennyire szeretsz!

Hiába sírt, könyörgött a királykisasszony, hiába magyarázta, hogy az emberek így meg úgy szeretik a sót, nem volt kegyelem, világgá kellett mennie.” ….S a mese végén a veje, a legkisebbik leány férje ebédre hívja apósát, a vén királyt. Az ebéd minden fogását sótlanul, ízetlenül szolgálják fel. Ennek hatására az apa beismerte tévedését, s nagy szeretettel visszafogadta és legszebbik országával megajándékozta a legkisebb királylányt.

A parajdi só weboldalán olvasottak szerint az emberi szervezet vízből és sóból áll. A só alatt nem a hagyományos értelemben vett finomított konyhasót értjük, hanem a természetben, eredeti állapotukban előforduló sókat, melyekben különböző minőségű és mennyiségű ásványi anyagok vannak. Ezek közül a parajdi a világon az egyik legjobb minőségű, hiszen 84-féle ásványi anyagot és Őstengeri iszapot tartalmaz, az Ősóceán kiszáradásakor keletkezett.

so.jpgParajdi só Fotó: frisskosar.hu

A só nem más, mint folyékony napenergia, mértani szerkezetben megkötve, ami képes életet létrehozni és fenntartani. Kb. 250 millió évvel ezelőtt a napfény energiája kiszárította az Ősóceánt, ez az energia van a sókristály rácsaiban tárolva. Víz hozzáadásakor ezt az energiát szabadítjuk fel, a sóban lévő elemek ionizálódnak, így kialakul egy „energia tenger”, ami csak arra vár, hogy életet adjon, illetve fenntartson.

A parajdi só, ez a kézzel bányászott és aprított só mentes mindennemű környezeti szennyeződéstől, adalékanyagtól. Abban is különbözik a többi sótól, hogy (ez küllemében is megmutatkozik, piszkos, szürkés színe van ) nem vonják ki belőle az olajeszenciát is tartalmazó természetes iszapot.

A sót a Erdélyben 600 éve fogyasztják és gyógyításra is alkalmazzák. Rendkívüli értékét ismerve a bányák birtoklásáért háborúk dúltak. Mindenféle fertőző betegség gyógyítására használták a középkortól kezdve. Fogyasztása magas ásványi anyag tartalma miatt nem okoz magas vérnyomást!

sobanya.jpgSóbánya Fotó: eletso.hu

Milyen betegségek gyógyítására, enyhítésére ajánljuk?

  • Bőrbetegségekre,

  • anyagcsere zavarokra,

  • mozgásszervi betegségekre,

  • stressz csökkentésére,

  • légúti betegségekre,

  • allergiára,

  • fog- és szájápolásra,

  • alvászavarok megszüntetésére,

  • salaktalanításra, méregtelenítésre.

Leave your thought

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Kategóriák