Blog Detail

Az Iyengar jóga főbb jellemzői

ahimszajóga 2014. február 26. 0 comments 0

 

A jógamesterekhez kötődő nagy iskolák közül az egyik az Iyengar jóga, ami a testtartások rendkívül precíz végrehajtására helyezi a hangsúlyt. Mivel a technikai részletek minél alaposabb elsajátítására törekszik ideális választás kezdők számára. Ezen túlmenően különösen alkalmas a testtartás javítására és speciális egészségügyi problémák kezelésére. Szlogenje „meditáció az ászanákban!”

 

Az irányzat B.K.S. Iyengarról kapta a nevét, akinek az 1950-es évektől kezdve meghatározó szerepe volt a jóga nyugati világban való népszerűsítésében. Iyengar hite szerint a test sajátos intelligenciával rendelkezik, így a test fizikai átalakítására koncentrálva testünk és lelkünk tökéletes egyensúlyát segítjük elő. Először az ászanák (olyan testtartások, amelyek révén a test eljuthat egy magasabb energiaszintű állapotba) begyakorlására helyezi a hangsúlyt, majd ezek után csatolja hozzá a helyes légzéstechnikát.

 

images.jpeg

 

A módszer alapjai a következők:

 

  •  az erőnlétet, stabilitást, flexibilitást és koncentrációt célozza;
  • precíz a magyarázat, demonstráció és korrekció terén egyaránt;
  • integrálja a jógafilozófiát és az ászánák gyakorlását;
  • utat mutat, hogyan kezeljük a sérüléseket és a stresszt;
  • segédeszközöket használ (pl. takaró, tégla, öv, szék), hogy az egyéni adottságoktól függetlenül mindenki egyformán részesüljön a jóga jótékony hatásából és hogy a pózokat hosszabb ideig kitartva további hatások kerüljenek előtérbe;
  • biztonságos és szisztematikus fejlődést biztosít;
  • egyéni javítás történik, ha szükséges.

 

 

Leave your thought

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Kategóriák