Blog Detail

Női Jóga Műhely

Simon Zsuzsa 2022. április 21. 0 comments 0

Május 7-én SZOMBATON

Helyszín: Veszprém, AHIMSZA Jógaközpont, József Attila u. 9.

 „A jóga egy aranykulcs, kinyitja a békéhez, a nyugalomhoz és az örömhöz vezető ajtót.” B.K.S.Iyengar

9.00-12.00: Jógagyakorlatok a harmonikus Női működéshez, a Női egészségért, a nemi mirigyek aktivizálására. Finom előkészítő gyakorlatok: bandhák, ászanák, pránájáma előkészítő gyakorlatok, pránájáma gyakorlatok.

12.00 – 12.30: Könnyű Vegán Szendvicsebéd. (Bio, friss, házi alapanyagokból)

12.30 – 14.00: Madukori, indiai hangszeres meditáció Dzsaja Durgával és Páll Ibolya, gyergyói népdalénekessel


Díja 9.00-14.00 óráig könnyű vegán étkezéssel: 8800 Ft

Külön a jóga gyakorlás díja 9.00-12.00 óráig: 5000 Ft

Külön, a délutáni indiai hangszeres meditáció díja adomány jellegű (Irányár: 2.500 Ft)

Jelentkezés május 5-ig


MADUKORI – MÉZGYŰJTÉS

„Szánatán Dász Bául” „Tedd az életedet imává.”

Akár egy méh, amely megporozza a virágot, majd összegyűjti a nektárt, hogy táplálja a közösséget, Bengálban így megy házról házra a vándorló bául énekes szent énekeket dalolva. Ezt hívják madukorinak. A háziak adományt (daksinát) adnak a dalokért cserébe.

„Annadanam Samam Danam Trilokeshu Na Vidhathe”

„Nincs a három világban olyan, amely meghaladná az adás örömét”

Május 7-én madukori lesz Veszprémben. Dzsaja Durga és Páll Ibolya fog minket dalaikkal elvarázsolni ektara (tradícionális indiai hangszer) kíséretében. A háziaktól és vendégeitől gyűjtött adományból két bengáli falu Gopal Nagar és Kamaldanga lakói kapnak ünnepi vacsorát mesterük, Párvatí Bául épülő ásramjában. Indiában Anna Danam az elnevezése az emberek táplálásának – nemcsak a testet, de a lelket is táplálják ezzel, Brahmant, az isteni szikrát, amely minden emberi szívben ott van. A tanítványok mesterük kérésére kezdenek madukori-járásba, amely az énekelt bölcsesség terjesztése mellett, az alázat ébrentartására is szolgál.

Páll Ibolya erdélyi népdalénekes, bábos- mesemondó, gyermekpedagógus. Egyszemélyes zenés bábelőadásokat, gyerekfoglalkozásokat tart népmesék, népdalok feldolgozásával, különböző népi hangszerek megszólaltatásával (koboz, tilinkó, doromb, dob) és népművészet ihlette sajátkezűleg készített nemezelt bábokkal.

 Önálló zenés- énekes műsorokkal is fellép különböző rendezvényeken vagy ünnepi alkalmakkor.

A Baul vonzáskörébe 2018- ban került a Mitem- en bemutatott Baul előadás igézete és azt követően a Parvathy Baullal való személyes találkozás által. Azóta elmélyülten foglalkozik a Baul dalok tanulásával, megértésével és átadásával, valamint a nagyon összetett gyakorlással amit a Baul út megkövetel – zenei kiséret, ének, mozgás, légzés összehangolása..

Időpont: 2022. május 7. szombat 12.30-14.00 óráig

Helyszín: Ahimsza Jógaközpont, Veszprém, József Attila u. 9.

Kapcsolat: Simon Zsuzsa +36 70 970 6271

Kategóriák