Blog Detail

Jógaterápia Szakmai Nap

Selmeci Csongor 2020. szeptember 17. 0 comments 0

Pszichés betegségek jógaterápiája – 2020.09.27 –

Személyesen AUM Corvin: Budapest József krt. 78. és ONLINE.

A szakmai napok célja, hogy a Magyarországon működő jógaterapeuták és jógaterápia határterületeivel foglalkozók tudása a szakmai egyeztetések során közös alapokra kerülhessen.

Témánkat, a pszichés betegségek jógaterápiáját, az I. Jógaterápia Konferencián leadott szavazataitok alapján választottuk ki. Május 17-én a belső elválasztású mirigyek betegségeinek, majd június 14-én a stressz szindrómák kezelésének jógaterápiáját mutattuk be. A soron következő alkalommal az emésztőrendszeri betegségek terápiájával fogunk foglalkozni.

A szakmai nap tematikája:

10:00 – 10:15 Bevetezés, köszöntő. A Szakmai nap ismertetése.
10:15 – 11:45 Kornhoffer Tünde – Pánikbetegség és a depresszió jógaterápiája.
12:00 – 13:30 Selmeciné Ágota és Selmeci Csongor – A jóga pszichológiai modelljei és a súlyosabb kórképek jógaterápiája.
13:30 – 14:30 Ebédszünet
14:30 – 15:30 Szupervízió a jógaoktatásban és a jógaterápiában
15:45 – 17:15 dr. Erdős Judit és Czinege Ádám Balázs – A Bálint csoportok bemutatása gyakorlatban
17:15 – 18:00 Kérdések és válaszok

Szeretettel várunk kérdéseket, személyes beszámolókat, melyeket a napok második részében az oktatókkal közösen át lehet beszélni.

A szakmai napon való részvétel díja személyesen 15.000 Ft, mely tartalmaz egy, az adott napra vonatkozó, írott jógaterápiás anyagot minden oktatótól és egy teljes értékű vegán ebédet.
Az online részvétel díja 10.000 Ft.

Helyed a részvételi díj kifizetésével teheted biztossá.

Előzetes regisztráció kötelező az eseményre, a következő e-mail címen:
jogaterapia.regisztracio@gmail.com
Tárgy: Szakmai nap

A SZUPERVÍZIÓRÓL

Mi a szupervízió?

Rálátni önmagunkra és működésünkre, munkafolyamatunkra. Észrevenni azt, hogy a kettő, miként hat egymásra.

Mi a szerepe a jógaoktatásban?

A jógaoktató a szakmai tudásával, az egész lényével: testével – lelkével és az elméjével dolgozik. Az oktatás során ő is hat a gyakrolókra és azok is hatnak rá. (Viszontáttételi mechanizmus) A szupervízió során meglátjuk a szakmai és személyiségbeli működésünket, elakadásainkat. Amennyiben tudatosítjuk ezt a folyamatot,  azonosulunk önmagunkkal. Kialakul az egyéni stílusunk. A tudatosítás segít abban, hogy csökkenjen a hibázás lehetősége. Ha akadályokkal találkozunk, akkor képesek leszünk ezen változtatni, amely tapasztalat az az egész életünkre is kihatással lehet.

További információhoz kattints ide

A BÁLINT CSOPORTRÓL

A Bálint-csoport egy olyan közeg, ahol segítő szakemberek jönnek össze azért, hogy a szakmai életükben, a munkájuk során előforduló helyzetekről beszéljenek egymással. Ezek lehetnek olyan esetek, amelyek nehezek, zavarosak, kilátástalanok, érthetetlenek, vagy meg vannak akadva; időnként egyszerűen csak valami miatt figyelmet kérnek. Az esetmunka során az esethozó, de a többi csoporttag is, komplex, élményszerű képet kap az általa hozott történetről, helyzetről; olyan témák, kérdések, szempontok és érzések is megjelenhetnek, amik korábban nem voltak hozzáférhetők. A csoporttagok védett, biztonságos közegben élhetik át saját kompetenciájukat és annak határait, a valahová tartozás és a “nem vagyok egyedül” élményét, a sokszínűség erejét és szépségét, az együttműködés örömét, és a kölcsönös elfogadás, támogatás, bátorítás, vigasztalás ajándékát.
Csoportvezetők: dr. Erdős Judit, háziorvos, Bálint-csoport vezető & Czinege Ádám Balázs, zeneművész, zenepedagógus, Bálint-csoport vezető

Kategóriák