Blog Detail

III. Magyar Jógaterápia Konferencia – ONLINE

Selmeci Csongor 2021. szeptember 1. 0 comments 0

A konferencia célja, hogy a Magyarországon működő jógaterapeuták és jógaterápia határterületeivel foglalkozók tudása a szakmai egyeztetések során közös alapokra kerülhessen, majd a jövőben létrejöhessen a Magyar Jógaterapeuták Szövetsége.

  A konferencián beszélni fogunk az elmúlt év munkájáról, a megrendezett jógaterápia szakmai napokról és a Hathapradipika fordításáról.
Emellett 5 előadást fogunk meghallgatni.

Témánk

A Covid elleni védekezés, és a Poszt-Covid tünetek kezelése a jóga segítségével.

Megdöbbentő, hogy mennyi ember egészségi állapotát megviselte a vírus, és sokaknál nem múlt el nyomtatlanul.

Ismersz olyan embert a közeledben akinél nem történt meg a teljes javulás?

Légszomj, érzékeny torok, levertség, szorongás mind-mind előfordul. Az előadásokból megtudhatjuk, hogy mit tehetünk Önmagunkért, és a jógázóinkkért. A jóga eszköztára olyan kincseket rejt magában, melyekkel eredményes és tartós gyógyulást érhetünk el.


PROGRAMBONTÁS

10.00 – 10.35 Megnyitó

10.35 – 11.15 “Covid fertőzés megelőzése életmódváltással és poszt-Covid tünetek kezelése energetikai gyakorlatokkal.”
Selmeciné Ági és Selmeci Csongor
11.15 – 11.25 Kérdések

11.35 – 12.05 “Pre-Covid a jógaterápia tükrében” – dr. Hovanecz Anikó
12.05 – 12.15 Kérdések

12.25 – 13.05 “A jógaterápia tudományos megközelítése” – dr. Sharadchandra Bhalekar /Kaivalyadhama Jógaintézet/
13.05 – 13.15 Kérdések

13.15 – 14.20 Ebédszünet

14.20 – 14.50 “Önvédelem jógaterápiával” – Kornhoffer Tünde
14.50 – 15.00 Kérdések

15.10 – 15.40 “A Covid körüli érzelmi konfliktusok jógaterápiája” – dr.Tihanyi Benedek
15.40 – 15.50 Kérdések

16.00 – 16.40 Interaktív beszélgetés

16.40 – 17.00 A nap lezárása

REGISZTRÁCIÓ

A rendezvényen való részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött.
Regisztrálni az alábbi e-mail címen lehet:

jogaterapia.regisztracio@gmail.com

A regisztráció a válasz e-mail-ben kapott kérdőív kitöltésével válik teljessé.

A regisztráció a programra 09.25-én szombaton 21.00-kor lezárul.


FONTOS INFORMÁCIÓK

A kapcsolódás ZOOM-on keresztül fog történni.· A bejelentkezéskor add meg a TELJES neved. FIGYELEM, csak azokat engedjük be, akik a regisztrációkor megadott teljes nevükkel jelentkeznek. Ez megkönnyíti nekünk a program vezetését, és így tudjuk ellenőrizni, hogy valóban regisztrált személyről van-e szó.· Kérjük, lehetőség szerint kameraképpel csatlakozz. Előadóként kényelmetlen sok kis fekete kockához beszélni.· Érdemes minél hamarabb csatlakozni, hogy gördülékenyen menjen a beengedés. 10:00-kor kezdünk, de már 9:45-től be lehet jelentkezni a szobába.

AZ ELŐADÁSOKRÓL

Selmeciné Ágota és Selmeci Csongor – “Covid fertőzés megelőzése életmódváltással és poszt-Covid tünetek kezelése energetikai gyakorlatokkal.”

Beszámoló a világhírű életmódváltó program, a Dean Ornish program magyarországi jógaterápiás adaptációjáról. A program eredményeképpen tartósan erősíthető az immunrendszer működése, mert a résztvevők hatékony támogatást kapnak a rendszeres gyakorláshoz. A gyakorlatok, a helyes táplálkozás, a stresszkezelés, az élettanilag helyes alvási szokások kialakítása, valamint a támogató csoportok hatékony működtetése ahhoz vezet, hogy a résztvevők ráéreznek az egészségesebb életmód ízére, és az ennek következtében létrejövő öngyógyítás folyamatára. 

A program során egy éves jógakutatás zajlik az ELTE Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézete kutatóinak segítségével. Ezt a programot az Európai Unió és Veszprém város támogatásával végezzük, amit ezennel is köszönünk. 

Az előadás második felében pedig olyan gyakorlatokat mutatunk be és magyarázunk el, amelyekkel hatékonyan tudjuk kezelni a Post-Covid tünetegyüttest. Ebbe beleértjük a légzőszervi, a keringési, és a pszichés problémák kezelését is. Ezeket a gyakorlatokat India nagy jógaterápiás intézeteitől vettük át és foglaltuk össze egy terápiás rendszerbe. 

dr. Hovanecz Anikó – “Pre-Covid a jógaterápia tükrében”

Mint mindig és minden esetben a megelőzés, a baj elkerülése a legfontosabb. Mit tehetünk ennek érdekében a jóga és az ájurvéda eszközeivel?

Kornhoffer Tünde – “Önvédelem jógaterápiával”

Testi, lelki, és szellemi védelem jógaterápiás eszközei. 5 perces jógakapszulákat ajánlok majd jógával, amit naponta egyszer végezve stabil támasz lehet a hétköznapok viharaiban, drámáiban.

Csak azt ajánlom, amit magam is végzek, és ami az elmúlt hónapokban valóban reális volt egy dolgozó ember számára is.

dr. Tihanyi Benedek – “A covid körüli érzelmi konfliktusok jógaterápiája”

“Oltassak vagy ne?” “Valós veszély a vírus, vagy összeesküvők kitalációja?” Ilyen és ehhez hasonló kérdések mentén szakadozott a társadalom ellentétes véleménytáborokra az elmúlt 1,5 évben. Nagyon is nehéz, fájdalmas élményeket is tartogathatott a véleménykülönbség, főleg, ha közeli ismerősökkel merült fel. A konfliktusok kezelésében a jóga tanításai és a jógaterápia érzelmeket, önismeretet érintő vetülete is fontos kapaszkodót nyújthatnak. Az előadásban megtudhatod, számomra milyen technikák és gondolatok bizonyultak a leghasznosabbnak segítőként és magánemberként a járványügyi helyzet kezdete óta.

VISZONZÁS

Amennyiben úgy érzed, hogy a konferencián hallottak által gazdagodtál, úgy kérünk támogasd a munkánkat. Ezzel hozzájárulsz a jelenlegi, online helyzet által megkívánt technikai háttér fenntartásához, valamint ahhoz, hogy továbbra is ingyenesen tudjunk rendezvényeket szervezni.

Adományokat a következő számlaszámra lehet utalni:
73900092-18218305 Takarékbank Zrt.
Számlatulajdonos. Jógaterápia Kft.

A közlemény rovatba kérjük írd be, hogy: Jógaterápia konferencia – Adomány

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Várunk nagy szeretettel, a szervezők nevében:

Selmeci József Csongor, Selmeciné Bogdán Ágota, Viczián Zoltán

Kategóriák