Blog Detail

Folytatódnak ON-LINE is a jógafoglalkozások az AHIMSZA Jógaközpontban és az AHIMSZA-Mangala Jógastúdióban

Selmeci Csongor 2020. március 29. 0 comments 0

Kedves Jógázóink!

Tájékoztatni szeretnénk Benneteket, hogy továbbra is szeretettel állunk rendelkezésetekre az AHIMSZA Jógaközpontban és a AHIMSZA-Mangala Jógastúdióban.
Minden jógafoglalkozás folytatódik tovább, hogy segítse egészségetek megőrzését mind mentális, mind fizikai oldalon!

Az online oktatás díja hasonlóan 1.500 Ft, amit az OTP számlára kérünk befizetni: 11773487-03891210-00000000.

Az online oktatáshoz az interneten a zoom programot kell letölteni, ami ingyenes és a következő kódot beírni: 512-143-7530. Ha nem sikerül hívj minket: 30-6494-055 számon!

Az online órák időpontjai a következők:

Keddenként 18.00 -19.30

szerdánként: 18.15 -20-15

csütörtökönként 08.00 – 10.00 és 19.00 – 20.30


jóga valamennyi technikája arra lett kifejlesztve, hogy a vegetatív idegrendszer alkalmazkodó képességének javításával az immunrendszer működését is fokozza. Ezért a rendszeres gyakorlás számottevő módon képes növelni az immunrendszer hatékonyságát. Segítségetekre lehet abban, hogy ezt a körülöttünk zajló mesterségesen keltett társadalmi helyzetet minél nagyobb békével és harmóniával tudjátok megélni!

Van néhány fontos életviteli tanács, ami ezt a benső nyugalmat és fizikális egészséget támogatja.
Ezek mind a jóga életviteli tanácsai is egyben. Ezek a következők:

1. Derűs, harmonikus, vidám ember immunrendszere bizonyítottan jobban működik, mint azé, aki aggódik és fél. Ez a törvényszerűség következik Patandzsali jóga meghatározásából is, mely szerint a jóga az elme gondolathullámainak, vagyis a bennünk zajló mentális folyamatoknak az uralása.
Maradjunk derűsek, vidámak és ne engedjük magunkat a negatív és nyomasztó hírekkel befolyásolni. Gyönyörködjünk a tavasz szépségében, menjünk ki a szabadba és élvezzük a friss levegőt, a napfény melegét, a természet újjáéledésének csodáját. Sétáljunk, biciklizzünk, fussunk nem terhelve túl magunkat. A mozgásnak óriási jelentősége van a vérkeringés és az egészséges immunműködés megőrzése érdekében, valamint a jó hangulat és a kedélyállapot javításában.
Ha ezt nem tudjuk megtenni, akkor nézzünk vidám műsorokat, olvassunk lélekemelő írásokat és hallgassunk gyönyörű zenét.

2. Figyeljünk oda arra, hogy a hormonális ciklusunk egészsége megőrzése érdekében (ami a vegetatív idegrendszerre és a szervezetünk egészségére alapvető hatást gyakorol), időben feküdjünk le, azaz legkésőbb 22 óráig!

3. Ne terheljük túl szervezetünk működését nehezen emészthető, agyon hőkezelt (sütött, főzött) ételek fogyasztásával. Együnk több zöldséget, gyümölcsöt, nyers salátát, turmixokat, csírákat, stb. Figyeljünk oda a megfelelő folyadékfogyasztásra, a megfelelő vitamin és nyomelem ellátásra. Ha van gyakorlatunk a böjtölésben, akkor a nagyböjt időszakát kihasználva segítsük szervezetünk megújulását a böjtök alkalmazásával is.

4. Ha eddig még nem tettük, akkor most tegyük rendszeressé a jóga gyakorlásunkat. Mivel mind a relaxáció, mind az ászanák és a pránájámák más-más hatásmechanizmuson keresztül, de erősen tudják támogatni a szervezet belső egyensúlyának, a homeosztázisnak megőrzését, vagy visszaszerzését.
A jóga immunrendszeri és idegrendszeri hatásainak legerőteljesebb gyakorlatai a satkarmák, a tisztító eljárások, amelyekkel a legrövidebb idő alatt és a legnagyobb hatékonysággal lehet támogatni a szervezet egészséges működését! Ilyenek az orrmosás, a gyomormosás, a beöntés és a teljes bélátmosás.
A satkarmák elsajátítására folyamatosan van lehetőség az AHIMSZA Jógaközpontban. Lásd az aktuális hírekben a honlapon.

5. A jógagyakorlatok megtanulásában segítségetekre lehet bármelyik, az AHIMSZA Jógaközpontban, vagy az AHIMSZA-Mangala Jógastúdióban oktató szakképzett jógatanár foglalkozása. A már eddig elsajátított gyakorlatsorokat pedig végezzétek rendszeresen!

A következő napokban megjelenik az újságárusoknál A Jóga Útja magazin tavaszi száma, ami a megújulásról, a tavaszi újjászületésről, a gyakorlásunk megújításáról és a tavaszi nap-éj egyenlőségröl is szól. Szeretettel ajánljuk figyelmetekbe.

Egyéb, konkrét kérdésekben szívesen állunk rendelkezésetekre a következő telefonszámokon:
Selmeciné Ági 06-30-6494-055, Selmeci Csongor 06-30-237-0838

Kellemes gyakorlást és feltöltődést kívánunk ezeken a csodás tavaszi napokon!

Kategóriák