Class Detail

Kisterem – Babás jóga foglalkozás

A babás jóga foglalkozások a pozitív fizikai hatások mellett segítik a babák és a mamák összehangolódását egy mindkettőjük számára új élethelyzetben. A szülés az anyukák életét gyökeresen megváltoztatja és az addig megszokott nyitott életet egy otthonhoz kötött életstílus váltja fel. A babás jóga foglalkozások lehetőséget adnak az anyukák és a babáknak a közösségbe kerülésre, a mamáknak a feltöltődésre, ami természetes módon a babákra is hatással van.

A foglalkozások a ráhangolódás után a babák száraz masszírozásával kezdődnek, majd a babák jóga gyakorlatai következnek a csípő átmozgatásával, a végtagok mozgásának segítésével. Ezután az anyukák átmozgatása, bemelegítése, energiaszintjük emelése történik meg ászanákkal, majd közös gyakorlatok (hintáztatás, lovagoltatás, gördítések, emelgetések) a babákkal, amelyek jó hatással vannak a baba idegrendszerére és mozgásfejlődésére, emellett remek móka mind a babának, mind a mamának. Az óra végére a babák vérmérsékletüktől függően általában vagy nyugalmat kívánnak vagy még inkább az anyukák közelségét. Ezt figyelembe véve végezzük a mamák gyakorlatait. Az órát közös relaxáció és légzésfigyelés zárja.

A babás jóga pozitív hatásai:

  • segíti a baba és a mama egymásra hangolódását, erősíti a kötődést
  • segíti a szülés utáni depresszió megszűnését
  • a mozgás, a jógagyakorlatok az óra végi relaxációval természetes módon oldják a stresszt
  • a babák masszázsa és jógagyakorlatai segítik az emésztést, hozzájárulhatnak a mélyebb, nyugodtabb alvás kialakulásához
  • a masszázs és a babával végzett gyakorlatok kedvezően befolyásolják az idegrendszer fejlődését és a mozgáskoordinációt
  • a babák megtapasztalhatják más, hasonló korú babák jelenlétét, társaságát
  • a mamák megoszthatják egymással tapasztalataikat, kérdéseiket

Tudnivalók a foglalkozásról:

3 hónapos kortól lehet hozni a babákat, igény és személyes egyeztetés esetén előbb is.

Az órák 60 percesek, ezalatt bármikor megszoptathatod, megetetheted, tisztába teheted a babát, majd visszakapcsolódhatsz a gyakorlásba.

Ha kisbabád az első néhány alkalommal nyűgös az órán, mindenképp légy türelmes! Kell egy kis idő, amíg hozzászokik a helyhez, a hangokhoz, a többi babához. Ha épp alvási időbe esik a foglalkozás, gyertek akkor is bátran, a baba nyugodtan aludhat az óra közben, te pedig kihasználhatod az időt, hogy egy picivel több figyelmet fordíthass magadra.

Mit kell hozni az órára?

Kis pléd, textilpelus a baba alá, amin a saját megszokott illatát érzi. Játék, innivaló a babának. Kényelmes ruházat neked és a babának a jógázáshoz.

Jógafoglalkozásokat vezeti: Dr. Tarczali Tünde jógaoktató, gyermekjóga oktató

Elérhetőség: +36 30 247-2744 , email: tarczali.tunde@gmail.com

Helyszín: Veszprém, Ahimsza Jógaközpont kisterem
(jobbra, földszint, ügyvédi iroda mellett)

Díja: 1 000 Ft

Időpont: szerdánként 10 órától, az Ahimsza Jógaközpont kistermében

Leave your thought

Class Information

 Number of Week9
 Days
sze
 11:20 - 12:20
Register Now