Skip to content

 

Lukács Katalin

Nyitott csoport – Hatha jóga

Tapasztalat: 5 év
Telefon: +36 30 661 5362

Lukács Katalin vagyok. 55 éves, 3 felnőtt gyermek édesanyja, házas, veszprémi lakos, eredetileg középiskolai tanár.

14 évvel ez előtt mentem el az első jógaórára egy szűnni nem akaró váll és nyaki fájdalom miatt, a foglalkozás végén az első felismerésem: Ez fog engem életben tartani. 14 év elmúltával értem már, ez mit jelent. 

Napi szinten 2-2 ½ órát gyakorolok reggelente, ezzel indítom a napot. Saját bőrömön tapasztalom a jóga hatását.

2019-ben elvégeztem a Magyar Jóga Akadémián az Oktatói képzést. Azóta oktatok jógát, azóta képzem magam folyamatosan. 2023 októberében lehetőségem volt Indiában újabb tapasztalatokat szerezni a jóga gyakorlása és tanítása révén.

Meggyőződésem, hogy a mozgás, a helyes légzés, a helyes életvitel (táplálkozás, alvási szokások) és az elfogadó, támogató közösség mind-mind nagyban hozzájárul egészségünk megőrzéséhez, jó közérzetünk fenntartásához.

A környezetemben egyre többször, s családomban is megtapasztalom, milyen hatása van az egyes ember életére a mozgáshiánynak. Küldetésemnek érzem, hogy segítsek az embereknek megtapasztalni a másik oldalt: a mozgás, a helyes légzés adta öröm, jó közérzet megélését. Tapasztalom, a jóga képes arra, hogy az életmódunkat jobb irányba terelje. 

“Bárki jógázhat, nem számít, mennyi idős, milyen vallású, milyenek az anyagi és egyéb körülményei. Fiatal vagy öreg, beteg vagy egészséges – mindenkinek hasznára válhat ez az évezredes tudomány. Végtére is lélegezni mindnyájunknak kell, bármilyen életút van kijelölve számukra.” – Szvámí Visnu-dévánanda

Mottóm: „A jóga gyakorlásával megnő az energiád, az életerőd, az élethosszod és az egészséged szintje.” Szvámi Sivananda Szaraszvati

Egyéb képzettségeim:

  • Gerincterápiás Jógaoktatói továbbképzés
  • Csakrameditáció oktatásának elmélete és gyakorlata képzés
  • Hormonjóga továbbképzés
  • Bene Máté Gerincakadémia alapképzés
  • Légzésfejlesztő tanfolyam
  • Hangtál alapképzés