Blog Detail

Tegyél aktívan az egészségedért!

Selmeci Csongor 2017 december 15 0 comments 0

Kéthetes ayurvédikus-jógterápiás tisztítókezelés (pancsakarma) a méregtelenítésért és a megújulásért, Indiában a KavialyaDham Jógaklinikán

A kéthetes kúra során, orvosi konzultációt követően, számos személyre szabott ayurvédikus terápiás kezelésen, satkarma programon (a test tisztító kezelése), jóga gyakorláson (ászana, pránajáma) vesznek részt a résztvevők. Az étkezés is a tisztítási folyamathoz van igazítva, a program során folyamatos az ellenőrzés és az egészségügyi felügyelet.

Ayurvédikus kezelés a Kaivalydham Intézetben

Az alábbi betegségek esetén tud segíteni az ayurvédikus terápia és a panchakarma, a teljesség igénye nélkül: fül-orr-gégészeti problémák, krónikus megfázás, asztma, arthritis, reuma, cukorbetegség, depresszió, kimerültség, alvászavar, szív-és érrendszeri megbetegedések, idegrendszeri problémák. Hölgyek esetében a lista kiegészül a hormonális problémák, klimax kísérő tünetei, menstruációs problémák. Számos 21. századi, a környezetből és az életvitelből adódó toxikus hatást is semlegesít.

Jógagyakorlás a Kdham Intézetben

A KaivalyaDham-ról

A KaivalyaDham a világ elsőként megalakult jóga élettani kutatóintézete és jógakórháza és az első formális jóga főiskola is egyben.  1924-től kutatják a jógát élettani és irodalmi szompontból is. Ők adják ki azokat az ősi kézíratokat, ahol a jóga gyakorlati tudása megtalálható. Szakmaisága miatt ma már állami intézmény. Itt olyan az ősi hagyományon alapuló eljárásokat alkalmaznak rendszerbe foglalva és személyre szabva a pácienseken, amelyek nem pusztán tüneti kezelést nyújtanak, hanem átalakítják a személyiség mélyebb struktúráit. Így az okok szintjén tudnak segíteni a gyógyulásban.

Az Intézet saját élettani kutatóintézettel, és egy hatalmas kutatókönyvtárral rendelkezik. Folyamatosan fejlesztik az ősi írásokból előkerülő technikákat, amelyeket a gyógyításban felhasználhatónak látnak.

A KaivalyaDham spirituális szívét egy ashram adja, amely magában egyesíti a különböző intézetek működésének eredményeit.

Bővebb információk magyar nyelven: http://magyarjogaakademia.hu/kaivalyadham/

Bővebb információk angol nyelven: https://kdham.com/

Az utazás időpontja: 2018. március 16. – április 2.

Napirend (tervezet)

6.00 – 6.15 gyógynövénytea

6.30 – 7.00 satkarma program

7.00 – 8.15 ászana gyakorlás (egyéni szintnek és a kezelésnek megfelelően)

8.30 – 9.00 reggeli

9.15 – 12.00 gyógyító kezelések

12.00 – 13.00 ebéd

12.30 –14.00 Bhagavad Gita felolvasás

15.00 – 15.30 gyógynövénytea

13.00 – 17.00 gyógyító kezelések

17.00 – 18.00 ászana gyakorlás (egyéni szintnek és a kezelésnek megfelelően)

18.15 – 19.00 pránajáma gyakorlás (alap / haladó)

19.15 – 19.45 vacsora

20.15 – 21.00 előadás

Vegetáriánus menü a tisztítókezeléshez igazítva

A program ára €2.200 (amely tartalmazza a vízum, a repülőjegy, transzfer és egyéb utazási költségek, szállás, étkezés, kórházi kezelés teljes költsége, tolmácsolás, jógagyakorlások, kirándulás költségeit)

Jelentkezés: január 10-ig. Email: yoga@yoga.hu, Selmeci J. Csongor +36302370838. A programon való részvétel egy év aktív jógagyakorlói előképzettséget igényel. Az indiai utazáshoz a felkészítés csoportos találkozásokon keresztül történik, előre egyeztetett időpontokban. A programban kisebb változások előfordulhatnak.

Satkarma program egyik része a néti

Kategória