Blog Detail

Vastagbélgyulladás természetes kezelése

ahimszajóga 2011. december 3. 0 comments 0

Kedves Doktornő!

A csapat tagjaként másodszor is szeretném a segítségedet kérni.
Egy kedves ismerősöm férjénél ( 60 éves ) nemrég súlyos betegséget diagnosztizáltak. A tünetei többször ismétlődő erős hasmenéssel kezdődtek, majd a kivizsgálás során kiderült, hogy előrehaladott krónikus vastagbél gyulladása van. A vastagbele végig tele van fekélyekkel gennyes gócokkal, sőt egy részén a bél nyálkahártya is elpusztult. A máj tesztje is rossz eredményt mutat. A szövettan vizsgálata negatív de olyan állapotban van, hogy bármi előfordulhat. A családban több esetben is volt daganatos bél megbetegedés, tehát a hajlam is öröklött. A gyógyszer neve amit szed: SALOFALK  napi 3 szor 1 tabletta. Ezenkívül vitamin ásványi anyag és omega3 pótlást javasoltak neki.
  Kérlek írd meg véleményedet, hogy a Nahrinok közül mivel tudnánk a gyógyulását elősegíteni. Valamint azt is, milyen életmód vagy táplálkozásbeli változtatásokat javasolsz. Válaszodat a betegnek is továbbítani szeretném és vele együtt várom.

Válasz: Kedves…

Ez nem egy egyszerű helyzet. A bél nyálkahártyája egészséges esetben 4 nap alatt visszaépül, vírusos hasmenés után. Sajnos kevesen tudják, hogyha később nem akarnak szenvedni, akkor 2 hétig még diétázni kell és fokozatosan bevezetni az állati fehérjét, mert azt nehéz emészteni, sokáig rohad a bélben, feszíti a bélfalat és ahhoz, hogy ne engedjen át a szervezetbe semmit, stabilnak, erősnek kell legyen. Ha 4 nap után megterhelem, általában nem dobja ki magából, de lesz ami átjut a bélfalon. Ez később sok problémát okoz.

A jelen helyzet már egy későbbi állapot, amikor már csak úgy, vírus nélkül is ledobódik a nyálkahártya. Jóval hosszabb visszaépülésről beszélünk, és lehet, hogy bizonyos élelmiszereket soha nem lehet újra enni. Ez kellemetlen, de megoldható, mert a fájdalom elkerülése mindent megér. Az egészségről nem is beszélve.

Lassan, óvatosan kell elkezdeni.

A diéta: 2 hétig csak főtt krumpli és rizs, mellé zöldségek. Nagyon kevés oliva olaj is használható, de csak napi 1x és nem hevítve, hanem utólag elkeverve az ételben. Jól alkalmazható itt a Zöldség leves, Tengeri algás só, Fokhagyma só, Húsfűszer.

Basico, késhegynyivel kezdem és eljutok a teáskanálnyi adaghoz 2 hét alatt.

Vivi aloe, 1. hét 2×1 teáskanál, 2. hét 2×1 evőkanál, 3.hét 2×2 evőkanál.

Articsóka úgynevezett emelkedő adagban: első nap 1×1 mokkáskanál. 2. nap 2×1 mk, harmadik nap 3×1 mk. A héten nem emelek tovább, hanem így folytatom.

2. hét 1×1 teáskanál, 2.nap 2×1 teáskanál, 3. nap 3×1 teáskanál.

3. hét 1×1 evőkanál,2.nap 2×1 evőkanál, 3.nap 3×1 evőkanál. Ezt így csinálom tovább.

Ha ezekkel 2 hét alatt jól lesz, akkor lehet Halolajat, és Áfonya vitamint adni. Sokszor van vashiány gyulladás miatt, tehát nyugalomban érdemes pótolni.

Óvatosan kezdem meg a visszaállítást. Egy hónap alatt vezetek be új élelmiszert. Első héten 1x viszek be egy új dolgot, utána heti 2x eszem, majd 3x. Érdemes a rántásos, habart ételekről leszokni. Sok zöldség leves, főzelékek krumplival sűrítve. A Nahrin fűszerek sokat segítenek ebben, hogy ehető legyen. Olajban, zsírban sült dolgok kerülendők az élet hátralevő részére.

Ha minden tünete elmúlt, akkor érdemes elindítani egyenként a Probiofitet, Nahrofit italokat, vagy Írót adni.

 

És most más! Hihetetlen érdekes cikket találtam! Szerintem érdemes elolvasni, az oltással kapcsolatos! És nem én írtam, hanem valaki akinek „józan paraszti esze van”! Neki egyáltalán nincs érdeke, hogy a Nahrin fogyjon, mégis mintha az én számból szólna!!

 

http://www.naturhirek.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=458:az-egeszseges-emberek-okoztak-az-oltoanyag-hianyt-&catid=104:bigpharma&Itemid=291

Hogy én mit használok megelőzésre? Járok edzeni hetente 3X, Qi-kung naponta 12 perc. A termékekből Narosan narancsot, Echinacinat, Vivi aloet,Royal caps napi 3 db, Citrom olajat, Eucasolt, esténként Kakukkfű fürdőt és krémet. Homeopátiából van itthon Oscillococcinum és Schüssler 3-as D12-es potencia, arra az esetre, amikor megjelenik az izomfájdalom.

Ha még is elkapom, akkor remélem megoldom, mint ahogy eddig is megoldottam az elmúlt 46 évben!

Most kell a szoros összefogás, az egymásra figyelés! Március 21. után jön a tavasz, csak két hónapot kell egymásban tartani a lelket. Olvass vicclapot, vagy magyar népmesét, vagy Rejtő Jenőt egy finom teával… és tudd, bármilyen fénytelen és nyirkos az idő, biztos, hogy jön a napsütés!!!! Most találd meg a fényt szeretteid mosolyában!

                                               

 

                                                     Szeretettel: Dr. Harsányi Edit

                                                                            Életfa Program

                                                                  Orvos Marketing Igazgató

 

 

Leave your thought

Kategória