Blog Detail

Müncheni Jógaterápiás képzés

ahimszajóga 2013. március 12. 0 comments 0

 

Megkezdtük Jógaterápiás továbbképzésünket Stephanie Quirk vezetése alatt 2013 március 7-10 között Münchenben. Ezen képzés alatt tovább bővítettük ismereteinket az Iyengar jóga terápiás szemléletének tanulásával.

Mint tudjátok eddig is tanítottunk jógaterápiát a klasszikus jóga hagyomány tanításai szerint, ami az ősi szövegek és a jógafolozófia megértésére épült, valamint a pszichológiai, pszichoterápiás, neurofeedback, hangfényterápiás, táplálkozás élettani, és életvezetési ismereteink alapján, amit az elmúlt 20 év folyamatos tanulásával szerztünk meg. Most új eszközöket kaptunk ezek mellé!

 

Egy 600 m2-es jógaközpontban volt a képzés, ami Németország egyik legnagyobb és legjobban felszerelt jógaközpontja, amit szintén egy házaspár vezet. 

 

A program vezetője az a Új Zélandi származású hölgy volt, aki 18 éve éve költözött az Iyengar család mellé Indiába, hogy a jógaterápiába elmélyedjen. A 18 év alatt valamennyi terápiás órán részt vett, míg végül Gita Iyengar jobbkeze lett. Rendkívül mély szinten ismeri az emberi test anatómiáját és fiziológiáját és a jóga ősi tanításait és filozófiáját hűen követve ér el komoly gyógyulásokat még reménytelen esetekben is (cukorbetegség, izomsorvadás, agyműtétek utáni rehabilitáció, balesetekből való gyors felépülés, stb.).

 

Az Pune-i (Indiai) Iyengar Intézetben folyó terápiás munka több orvosi egyetem és klinika folyamatos figyelmét élvezi. 

 

60-an voltunk jelen, valamennyien IyengarŸ Jógatanárok, 13 országból. (Mexicó, Kanada, Usa, Kína, Franciaország, Hollandia, Dánia, Nagy-Británnia, Olaszország, Szlovénia, Észtország, Németország, Magyarország). Négy napon keresztül szeretettel és egymásra figyelve dolgoztunk együtt, ami már önmagában nagyon jó élményt jelentett.  

MAgyarországot 4-en képviseltük. A szervező házaspáron kívül, akik bár már 30 éve oktatnak Iyengar jógát, de szintén részt vettek a kurzuson, csak mi voltunk házaspárok. 

 

 

E kurzuson megszerzett ismereteinket, és a megvásárolt német és angol nyelvű terápiás anyagokat –  (könyvek, füzetek, DVD-k) amelyek jelenleg a világ szakmailag elismert jógaterápiás irányzatát képviselik – szeretnénk átadni számotokra a terápiás óráinkon, amelyek március 22-től folytatódnak tovább.

 

Onnantól fogva szokás szerint péntekenként 17.00-19.00-ig várunk minden érdeklődőt, jógaoktatót és gyakorlót. 

 

Legközelebbi alkalommal az alsó háti szakasz jógaterápiájával fogunk foglalkozni. 

 

Számunkra ez a müncheni képzés egy 3 éves terápiás továbbképzésnek volt a kezdete, aminek során még 5 alkalommal kell kiutaznunk Münchenbe. 

 

Bár a képzésünk rendkívül drága, (a 4 nap fejenként több mint 200.000 Ft-ba került), de mivel szeretnénk az AHIMSZA Jógaközpontban lévő tanfolyamokat és a Magyar Jóga Akadémiát magas színvonalon vezetni, hogy minél jobban tudjunk segíteni a hozzánk fordulóknak, – ezért mégis megérte számunkra. 

    

A német intézettel való kapcsolatfelvételünk folytán lehetővé válik számotokra is speciális terápiás eszközök beszerzése a jövőben.  (pl. csuklósérülteknek támaszték, speciális habtégla, vastag, nagyméretű blokkok fordított testhelyzetekhez, stb.)

 

Ági és Csongor

 

Képeket a képzésről a Galériában találhattok!

 

Leave your thought

Kategória