Blog Detail

Meditációs tábor Iyengar jógával és jógikus ételekkel

ahimszajóga 2012 szeptember 28 0 comments 0

 

Meditációs Tábor Iyengar Jógával  a Pilisben

2012. november 1 – 4 -ig  csütörtök  –  vasárnap    Nagykovácsi

Tartják: Kovács Erzsébet, Selmeciné Ágota, Selmeci Csongor, a Magyar Jóga Akadémia tanárai, minősített vezető jógatanárok (róluk bővebben a www.yoga.hu honlapon). 

Helyszín: Nagykovácsi Jógaterem –  Kelet-Nyugat Meditációs- és Gyógyító Központ, 2094 Nagykovácsi Telki út 3.  www.jogaterem.hu

Érkezés csütörtök 12 óráig, távozás vasárnap 16 órakor

Tábor létszáma max. 15 fő, amit a jelentkezés sorrendjében töltünk fel! Ezért kérjük, hogy minél hamarabb jelentkezzenek! A táborba való jelentkezéskor 30.000 Ft előleget szükséges átutalni a következő bankszámlaszámra: OTP Rt. Veszprém: 11773487-03891210.

Jelentkezés, érdeklődés: október 20-ig  Selmeci József Csongor 30-237-0838, yoga@yoga.hu, www.ahimszajoga.hu

Díja: 50.000 Ft, 4 nap, 3 éjszaka  Elhelyezés: 2 -4 ágyas összkomfortos, fürdőszobás szobákban, napi kétszeri bőséges, vegetárius étkezéssel!

A helyszín

A Kelet-Nyugat Meditációs- és Gyógyító Központ és a Nagykovácsi Jógaterem Közép-Európa szívében, a keleti és nyugati kultúrák szimbolikus keresztútján található. Menedéket kínál mindazoknak, akik vissza szeretnének vonulni a világ zajától, hogy magányosan vagy csoportos foglalkozásokon találjanak választ kérdéseikre.  A helyszín gyönyörű természeti környezetben van, ezért a környéken gyakran fogunk kirándulni is.

A tábor tematikája

A táborban központi szerepet kap a meditáció, amire a jóga ászanák fognak felkészíteni mind testileg, mint mentálisan. Az ászanák gyakorlása egy szakmailag kiválóan felszerelt jógateremben történik, ahol az Iyengar jóga ászanák gyakorlását a segédeszközök használata mindenki számára elérhetővé teszik. Az Iyengar jóga világhírű módszerére jellemző egyedülállóan teljes testi szintű nyitások és az ászanák eszközökkel elért ébresztő hatása olyan mély energetikai folyamatot indít el, amely a mentális gyakorlatok során teljesen átformál.

A tábor lehetőséget ad a Himalájai Jóga Tradíció meditációs technikáinak a gyakorlására.

A táplálkozásról

A táborban nagyon nagy hangsúly van a megfelelően elkészített, a mentális és a fizikai folyamatokat támogató vegetárius ételeken. Naponta kétszer lesz étkezés, de gyümölcsök és gyógyteák állandóan rendelkezésre állnak.

 Élményfeldolgozás

Nagy hangsúlyt kap a meditációs gyakorlatokban szerzett belső élmények átbeszélése, és feldolgozása. Ehhez kiváló lehetőséget nyújt a három magasan képzett jógatanár együttes jelenléte. Emiatt a gyakorlók olyan mértékű figyelmet és segítséget tudnak kapni a gyakorlásukban, ami a belső fejlődésüket nagyon meggyorsítja.

 A tábor vezetői mély megtapasztalásokkal rendelkeznek a jóga és a meditáció személyiséget átformáló hatásáról.

Kovács Erzsébet minősített vezető jógatanár, a Magyar jóga Akadémia tanára, a Himalájai Jóga Tradíció jógatanára. Erzsike tanítása energiával teli, inspiráló és dinamikus. Lelkesedése könnyen átsegíti hallgatóit a gyakorlatok nehézségein. 21 éve foglakozik jógával. A világ legátfogóbb és legősibb meditációs jóga iskolájának az 5000 éves hagyományokkal rendelkező Himalájai Jóga Tradíciónak képzett tanára. Ennek a tradíciónak az elemeiből fog tanítani a technikákat és megfelelő hozzáállást a résztvevőknek.

Selmeciné Bogdán Ágota minősített vezető jógatanár, a Magyar Jóga Akadémia tanára, Iyengar ® jógatanár, jógaterapeuta, a veszprémi ÉletMagHáz egyik vezetője, veszprémi AHIMSZA Jógaközpont vezetője. Ági 19 éve foglalkozik jógával, ennek terápiás, és életviteli hatásaival, a jógikus táplálkozással, böjttel, tisztítókúrákkal, egyéb természetes gyógymódokkal. Rendkívüli empatikus készségét felhasználva tudja az Iyengar jóga megeröltető ászanáiba is finoman belesimogatni a gyakorlóit.  Órái érzelemben gazdagok, megnyugtató kedves hangja és óravezetésének intuitív módja, nagyfokú figyelme a gyakorlói felé élményszámba menővé teszik oktatását. ő lesz a tábor ételrecept, táplálkozás felelőse is.

Selmeci József Csongor, minősített vezető jógatanár, Iyengar® Jógatanár a Magyar Jóga Akadémia vezetője, a Magyar Jóga Társaság elnöke, Magyar Jógaoktatók Szövetsége elnökségi tagja, jógaterapeuta, a veszprémi ÉleMagHáz egyik vezetője, Iyengar jógatanár, a veszprémi AHIMSZA Jógaközpont szakmai vezetője. Behatóan tanulmányozta a nyugati pszichológia technikáit és eszközrendszerét, az ősi magyar hagyományt, csakúgy, mint a jógának és a tantrának különböző útjait. Csongor óráin át tudja adni azt a belső tüzet és lendületet, ami őt erre az útra vitte, és hajtja tovább folyamatosan. Szavaival képes a gyakorlók figyelmét folyamatosan fenntartani, és befelé vezetni az ászanák gyakorlása közben. Filozófiai és pszichológiai ismeretei pedig lehetővé teszik számára, hogy a gyakorlatok megtapasztalását mély szintre vigye. ő a felelőse a tábor vezetésének, a belső élmények integrációjának, feldolgozásának.

Leave your thought

Kategória