Blog Detail

Kaivalya Szadhana II. Program – Budapesti és veszprémi helyszínekkel

Selmeci Csongor 2018. október 31. 0 comments 1

Egyénre szabott spirituális gyakorló programot indítunk! 

(kaivalya – felszabadulás, szádhana – spirituális gyakorlás)

A program egy ayurvédikus és jógaterápiás állapotfelmérést követően kialakított folyamatosan ellenőrzött és támogatott otthoni gyakorlási rendszer, melyet Selmeciné Ágota és Selmeci Csongor a Magyar Jóga Akadémia vezetői és a Kaivalyadham Jógafőiskola magyarországi képviselői vezetnek.

A személyessé tétel folyamata

A személyes Kaivalya Szádhana programot a következő felmérések alapján fogjuk összeállítani és elindítani:

 1. ayurvédikus állapotfelmérés,
 2. pulzus diagnosztika,
 3. agytréner állapotfelmérés,
 4. jógaterápiás állapotfelmérés,
 5. számítógépes kognitív felmérés (agyi reflex felmérés),
 6. pszichológiai felmérés a MMPI-2 kérdőívvel,
 7. légzéskapacitás felmérés.

A kiértékelés után mindenki írásban kapja kézhez a gyakorlási programot. A Kaivalya Szádhana program napi szintű otthoni gyakorlást jelent. A gyakorlási időt egyénileg, közösen megbeszélve fogjuk beállítani. A gyakorlási program ellenőrzését és folyamatos továbbfejlesztését a hetente e-mailen elküldött gyakorlási beszámolók alapján és a havi találkozókon való megbeszélések alapján fogjuk végezni.  A program tartalmazza a tudatatalattiból felmerülő lelki blokkok  tudatos és jógaterápiás kezelésének elsajátítását is.  

A programhoz a decemberi veszprémi időpontban és a januári budapesti időpontokban lehet csatlakozni. Az első napon a felmérés  és az alapgyakorlatok megtanulás, a veszpérmi csatlakozók a januári alkalmon már kézhez kapják a gyakorlatsort. A  felmérés kiértékeléshez és a gyakorlatsor összeállításához egy hónap szükséges. 

A program során igénybe vesszük az Eötvös Lóránd Tudományegyetem a Sport Kórház szakembereinek segítségét.

Helyszín: AHIMSZA Jógaközpont, Veszprém, József Attila u. 9. és AUM Blaha , BUDAPEST, Stáhly utca 13. 

Időpontok (minden alkalommal 10.00 – 18.00-ig):                                                                                        

 1. január 12. – Budapest,  AUM BLAHA – Itt van még lehetőség csatlakozásra és a felmérésre!
 2. március 09. – Budapest,  AUM BLAHA
 3. április 06. – Budapest,  AUM BLAHA
 4. május 04. – Budapest,  AUM BLAHA
 5. június 01. – Budapest,  AUM BLAHA
 6. július 06. – Veszprém AHIMSZA
 7. augusztus 03. –  Veszprém AHIMSZA

A program díja: 175.000 Ft;  felvételi elbeszélgetés után 75.000 Ft előleg utalandó, a fennmaradó díj további két részletben fizetendő, a második részlet április 6-án 50.000 Ft és a harmadik részlet június 1-én, 50.000 Ft.

A díj magában foglalja a vegetárius, szattvikus ebédet; az oktatást; az előadásokat; a felhasznált pszichológiai program díját; az állapotfelmérések eredményeinek kiértékelését, ez alapján a személyre szabott gyakorlási program elkészítését és a kiadott jegyzetek költségét. A szállás a veszprémi jógateremben a program előtt és utáni éjszakán is ingyenes.

A találkozási alkalmakon közösen fogunk gyakorolni, előadásokat tartunk a felhasznált technikák jobb megértéséhez a Kaivalyadham Főiskola és Kutatóintézet tananyaga és kutatásai alapján, ami az ősi jógaszövegek mély megértésén nyugszik. A korábban felsorolt technikákat minden alkalommal gyakoroljuk, elmélyítjük és tovább fejlesztjük. Az estéket 19.30 – 21.00-ig tűzszertartással és szatszanggal zárjuk le.

Az alkalmazott technikák és ismeretek

A program tartalma a következő területeket foglalja magában:

 • ászanák,
 • pránajámák,
 • satkarmák,
 • bandhák,
 • mantrák,
 • relaxációs gyakorlatok és jóga nidra,
 • koncentrációs gyakorlatok,
 • meditációs gyakorlatok,
 • táplálkozási tanácsok,
 • életviteli tanácsok.

A Kaivalya Szádhana program várható eredményei 

 1. Elmúlnak a kisebb – nagyobb egészségügyi problémák.
 2. Megjavulnak a rendezetlen életvitel során elromlott emberi kapcsolatok.
 3. Képes lesz felismerni saját tehetségeit, ezek mentén átszervezi a napi tevékenyégét hogy ezeket felhasználja a mindennapokban és így kreatív új ötleteket és lehetőségeket nyisson saját maga előtt.
 4. A rendszeres és biztonságos gyakorlás által létrejövő benső átalakulás lehetővé teszi, hogy hosszú távon is helyesnek bizonyuló döntéseket hozzon, megtalálja életfeladatát, mely által létrejön egy fokozatosan mélyülő önelfogadás.
 5. Megerősödik benne az az érzés, hogy az életben a saját helyére került. Azt teszi, ami a dolga és dharmikus feladata.
 6. Ennek eredményeképpen a társadalomtól megfelelő elismerést és anyagi biztonságot kap.

 

Képzés vezetői

Selmeciné Bogdán Ágota és Selmeci József Csongor a Magyar Jóga Akadémia alapítói és vezetői, több mint 25 éve oktatnak jógát.

Diplomájuk van közgazdaságtanból és alkalmazott pszichológiából, számos jógatanári képzés oklevelével rendelkeznek. Így a Szlovák Jóga Szövetség nemzetközi jógatanári 4 éves képzése, Iyengar Jógatanári képzés, Satyananda Európa Jóga Akadémia be nem fejezett képzése.

A Magyar Olimpiai Bizottság felkérésére országos jógakutatásokat vezettek 2013-tól több egyetem részvételével, amely során a rendszeres jógagyakorlás rendkívüli élettani és pszichológiai hatása bizonyítást nyert.

A program vezetőinek több éves gyakorlata van abban, hogy a gyakorlókat otthonos és meleg, szeretetteli légkört biztosítva átvezessék az egyéni korlátaikon, félelmeiken és ezzel lehetővé tegyék a gyakorlás során végbemenő mély személyiségváltozást.

A sors kegyéből tanulmányaik és munkájuk jutalmául kapcsolatba kerültek a Kaivalyadham Jógaintézettel, amely kutatóintézet kórház és főiskola egyben és amelyet India szerte egyszerűen csak a „Jóga Forrásának” tekintenek.

Az intézetben végzett tanulmányaik sikeres lezárása eredményeképpen a 2017 – 18 -as években elnyerték az intézet magyarországi képviseleti jogát.

A Kaivalyadham Jógaintézet

Ebből az Intézetből indult el a JÓGA indiai társadalomban való elterjesztése az 1920-as évektől kezdve, amikor a ma ismert jógarendszerek még nem alakultak meg. Az Intézet a mai napig India Kormánya által felkért és megbízott felelőse a JÓGA tudománya eredeti formájában való tisztán tartásának, amelyet az ősi szövegek pontos és gondos fordításával és kiadásával és az ez alapján végzett élettani kutatások publikálásával valósítanak meg.

Mára az Intézet az Indiai Kormány Nemzeti Kutató Intézete lett. Az Indiai Parlament a JÓGA terén elvégzett rendkívüli munkája eredményeképpen aKaivalyadhama Jóga Intézetet  2007 -ben a Nemzeti Örökség részévé nyilvánította.

A gyakorlás mögötti szemléletet, ahogy a jógát ma Indiában tudományos alapokkal, vallási vonatkozás nélkül India vezető jógaoktató és kutató intézetében is alkalmazzák az alábbi, a Magyar Jógaoktatók Szövetsége konferenciáján elhangzott előadásból ismerhetik meg: 


 

 

A programra felvételt nyerni telefonon, Skype-on folytatott elbeszélgetés után lehet. Gyakorlott jógázók jelentkezését várjuk!

A program részleteiről Selmeci Csongor a +36 30 237 0838 telefonszámon
és a yoga@yoga.hu email címen ad felvilágosítást.

Kategóriák