Blog Detail

Jógatábor Erdélyben

ahimszajóga 2016. április 22. 0 comments 0
JÓGATÁBOR ERDÉLYBEN
A tábor témája: az egészség fenntartása és visszaszerzése
Helyszín: Csíkzsögöd fürdő, (Csíkszereda külvárosa). Lásd www.zsogodfurdo.ro
Időpont: 2016. 05.26 – 05 29. Érkezés 26 -án csütörtökön, távozás vasárnap délután.
Díja: 30.000 Ft /3 éjszaka panzióban teljes ellátással (vegetárius étkezés), programokkal.
Ellátás nélkül: 15.000 Ft.  Tartják: Selmeci József Csongor és Selmeciné Ágota a Magyar Jóga Társaság Egyesület és a Magyar Jóga Akadémia vezetői és tanárai. Jelentkezés legkésőbb május 20-ig a yoga@yoga.hu, vagy a 30-649-4055 számon, helybélieknek pedig Papp Ferencz Csillánál.
Programok
Első este csütörtökön: Százévesen egészségben c. előadáson áttekintjük a négy fő alaptémánkat és egy-két kiemelt technikát bemutatunk ezeken a területeken :
1.    Helyes gondolkodás
2.    Helyes légzés
3.    Helyes mozgás
4.    Helyes táplálkozás
Milyen eredményei lehetnek ezeknek és hogyan tudjuk ezeket a hétköznapi életünkbe beilleszteni. A táborban a gyakorlásokon ezeket a témákat fogjuk bővebben kifejteni és megtapasztalni, gyakorolni.
Pénteken részletesen átbeszéljük a helyes mozgás alapjait: helyes állás, ülés, mozgás, nyújtózás. Lesznek a belső szervek működését támogató egyszerűen elvégezhető mozgás gyakorlatok, pl. emésztőszervek működését segítő gyakorlatok, ízületlazító gyakorlatok, gerinc nyújtások, stb., de a gyakorlásokban lesznek légzőgyakorlatok és relaxáció is.
Szombaton átvesszük a helyes légzéshez tartozó testhelyzeteket és mellkasnyitó, azaz légzést segítő jógagyakorlatokat. Ezek után az élettanilag helyes légzés típusaival és fázisaival ismerkedünk meg a nap folyamán elméletben és gyakorlatban.
Vasárnapi témánk a helyes gondolkodás elmélete, önismereti gyakorlatokkal, elme működést befolyásoló mentális jógatechnikákkal és a fizikai jógagyakorlatok ilyen módon való alkalmazásával. 
Utolsó előadásunk témája, hogyan tudjuk beilleszteni mindennapi életünkben az előző napokban megtanult technikákat és ajánlásokat.
Napi menetrend:
    naponta reggel és este jógagyakorlás,
    napközben kirándulás a környéken, megnézzük a magyarság ősi, szent     természeti helyeit, ahol energetikailag töltődni is tudunk,
    esténként előadások, vetítések és beszélgetések a következő témákban:

 

o Százévesen egészségben, Jézusi életmód tanácsai, Gyakorlati táplálkozási és életmód ismeretek, valamint kérdések , valamint válaszok az adott napi témával kapcsolatban.

 

Leave your thought

Kategória