Blog Detail

A JÓGA VILÁGNAPJA

ahimszajóga 2018 június 4 0 comments 0

III. NEMZETKÖZI JÓGANAP 

VESZPRÉM, 2018. JÚNIUS 24.

 

Az ENSZ közgyűlése június 21-ét Nemzetközi Jóga Nappá nyilvánította India Miniszterelnökének kezdeményezésére 2014 végén. Így első alkalommal 2015-ben rendezték meg ezt az eseményt közel 177 ENSZ tagországban, köztük Magyarországon is. Ezzel az ENSZ elismerte, hogy “a jóga gyakorlásának előnyeivel kapcsolatos ismeretek minél szélesebb körben való terjesztése a világ népességének egészsége számára hasznos”.

A jóga abban tér el a nyugati mozgásformáktól, hogy a gyakorlatokat mindig légzésszinkronnal és az átmozgatott testrészt tudatosítva végezzük. Ez a nap egy nagyszerű lehetőség, hogy az emberek megismerkedhessenek a jógával, hiszen a programon való részvétel Veszprémben is – mint szerte az országban – teljesen ingyenes.

Ingyenes jógafoglalkozások a Jóga Világnapja alkalmából
Helyszín:   Kolostorok-Kertek rendezvényhelyszíne a Jezsuita templom melletti szabad téren
Esőhelyszín: AHIMSZA Jógaközpont, József Attila u. 9.
Időpont: 2018. június 24.
 Az Indiai Nagykövetség a veszprémi Polgármesteri Hivatallal az Ahimsza Jógaközponttal együttműködve ismét megrendezi a Nemzetközi Jóganapot 2018 június 24-én. A rendezvény ingyenes!
Részletes program:
16.00-17.00 Nemzetközi jóga protokoll, vezeti: Mrs. Durgawati Devi, Associate Professor, National Institute of Ayurveda, Jaipur, Rajasthan, India és az  International Cooperation Ministry of AYUSH Government of India szervezésében jön.
17.00-18.00 meditáció és pránájama, vezeti: Selmeci Csongor
18.00-20.00 Kezdő jógaóra, vezeti: Selmeciné Ági, Takács Gyöngyi, Vándor Andrásné, Fekete Gabi okl. jógaoktatók.

Helyszín: Kolostorok és kertek rendezvény terület
Esőhelyszín: Ahimsza Jógaközpont, József Attila u. 9. 

 
Mindenkit szívesen várunk, előre jelentkezés nem szükséges! Ha van saját jógamatracod, akkor érdemes elhozni, ha nincs tudunk adni!
 
4th International Day of Yoga & 3rd Ganga-Danube Cultural Festival of India fényképe.
  tavalyi kép a Nagykövettel és feleségével

Leave your thought

Kategória