Blog Detail

Vegetárius főzőtanfolyam Szentbékkállán az AHIMSZA Jógaközpont szervezésében

ahimszajóga 2012. augusztus 20. 0 comments 0

Itt láthatók a képek a főzőtanfolyamról, amit június 1. hétvégéjén szerveztünk a AHIMSZA központ jógagyakorlóinak Szentbékkállán a Káli Vendégházban. Azért esett a választásunk erre a helyszínre, mert dr. Sövényházi Ilona és Balogh István évek óta vezetnek léböjtkúrákat és ennek kapcsán kiképezték magukat az egészséges táplálkozás alapelveire és gyakorlatára. Egy böjt után nem mindegy hogyan tér vissza a böjtölő. A főzőtanfolyamon egészséges és finom vegetárius ételeket készítettünk, kb. 20 félet, ahogyan a képeken is látszik. Reggel 8.00-tól délután 17.00-ig. Ahogyan látható nem maradt éhen senki! Rendkívül jó hangilatban telt, és a kézbe adott Ilonáék által összeszerkesztett és kinyomtatott szakácskönyvnek köszönhetően jegyzetelni sem kellett olyan sokat, így mindenki tudott az ételkészítésre figyelni. Ime a menü:

Reggeli kásák: zabkása, tönkölyös vegyes kása, hajdina kása aszalt szilva öntettel

 Kovásszal készült Tönköly kenyér

 Szejtán készítése

 Levesek: gulyásleves szejtánnal,  dál-indiai sárgaborsó leves

 Egytál-ételek: zöldségpörkölt árpagyönggyel, rakott burgonya és zöldség gabonakolbásszal,

Tönkölypörkölt puliszkával, gombás szejtán ragu barnarizzsel 

Brokkoli lepény   paradicsom mártással.

 Feltétek: Gabona fasírt,  zöldséges tócsni

 Pástétomok:  szezámmag pástétom, lencsepástétom, padlizsánkrém

 Saláták: vegyes idénysaláta.

 Édességek: zabpehely keksz, moszkauer, fánk- lehet csicsókából, vagy tönkölyből (fele teljes kiörlésű, fele sima liszt)

  ősszel folytatása várható! A szakácskönyvük kapható az AHIMSZA Jógaközpontban!    

Leave your thought

Kategória