Itt láthatók a képek a főzőtanfolyamról, amit június 1. hétvégéjén szerveztünk a AHIMSZA központ jógagyakorlóinak Szentbékkállán a Káli Vendégházban. Azért esett a választásunk erre a helyszínre, mert dr. Sövényházi Ilona és Balogh István évek óta vezetnek léböjtkúrákat és ennek kapcsán kiképezték magukat az egészséges táplálkozás alapelveire és gyakorlatára. Egy böjt után nem mindegy hogyan tér vissza a böjtölő. A főzőtanfolyamon egészséges és finom vegetárius ételeket készítettünk, kb. 20 félet, ahogyan a képeken is látszik. Reggel 8.00-tól délután 17.00-ig. Ahogyan látható nem maradt éhen senki! Rendkívül jó hangilatban telt, és a kézbe adott Ilonáék által összeszerkesztett és kinyomtatott szakácskönyvnek köszönhetően jegyzetelni sem kellett olyan sokat, így mindenki tudott az ételkészítésre figyelni. Ime a menü:
Reggeli kásák: zabkása, tönkölyös vegyes kása, hajdina kása aszalt szilva öntettel
Kovásszal készült Tönköly kenyér
Szejtán készítése
Levesek: gulyásleves szejtánnal, dál-indiai sárgaborsó leves
Egytál-ételek: zöldségpörkölt árpagyönggyel, rakott burgonya és zöldség gabonakolbásszal,
Tönkölypörkölt puliszkával, gombás szejtán ragu barnarizzsel
Brokkoli lepény paradicsom mártással.
Feltétek: Gabona fasírt, zöldséges tócsni
Pástétomok: szezámmag pástétom, lencsepástétom, padlizsánkrém
Saláták: vegyes idénysaláta.
Édességek: zabpehely keksz, moszkauer, fánk- lehet csicsókából, vagy tönkölyből (fele teljes kiörlésű, fele sima liszt)
ősszel folytatása várható! A szakácskönyvük kapható az AHIMSZA Jógaközpontban!
- A reggeli előtti készülődés
- Kenyértészta begyúrása
- Kenyértészta összeállítása
- A kész mű (felszeletelt szeitán)
- Szeitán darabolás vigyázó szemek mellett
- A csapat már keééően megéhezett
- 3 féle kása reggelire
- A reggeli finomságok Ilonával
- A megszolgált reggeli
- A reggeli kása
- Kelesztés
- A brokkolilepény alaptésztája
- Készül a brokkoli lepény
- Répából sok fogyott
- Fő a pontosság
- Közben az étkező végénis folyik az ételkészítés
- A zöldségek előkészítése a mesterszakács keze alatt
- A kenyerek sütő formába rakása
- A konyhapult az alapanyagokkal
- a névadója a lepénynek
- Mariann és Ilona az előkészítő pultnál
- Kati
- s van aki nézi: István a szakácsunk
- Orsi
- Néha azonban voltak eltérések a szakácskönyvtől
- Közben egy pillantás a készülő szeitánra
- A tepsiben
- Tamás
- Készülnek fantasztikus leveseink a gulyásleves szeitánnal