Blog Detail

Tudományos kutatás

ahimszajóga 2013. november 17. 0 comments 0

A jóga rendszeres gyakorlása légzésszabályozással és relaxációval kiegészítve, hozzáértő  szakmai vezetés irányításával – javítja az egészségi állapotot, hosszabb életet eredményez, segít a stressz leküzdésében. Nem kevesebbre, mint a fenti tények tudományos alátámasztására vállalkozik az a vizsgálat, amelyet a Magyar Jóga Társaság a Magyar Olimpiai Bizottság megbízásából végez. 

A program célcsoportját az idősek, a diákok, a fogyatékkal élők és a munkahelyi közösségek képviselik: összesen 190 fő, 16 csoportban. A programban résztvevő jógázókkal egy együttműködési megállapodást kötünk, amelyben vállalják a 20 hetes tanfolyamon való részvételt, a rendszeres otthoni gyakorlást, és a méréseken való megjelenést. A fentieken túl a résztvevők kitöltenek egy adatlapot, amelyen részletesen beszámolnak egészségi állapotukról és meglévő panaszaikról.

A foglalkozások elsődleges célja, hogy a résztvevők saját belső igényévé váljon az otthoni gyakorlás, beépítsék hétköznapjaikba a tanultakat. Ez fogja biztosítani azt az állapotjavulást, amit különböző mérésekkel szeretnénk alátámasztani.

A 20 hetes jógatanfolyamokon komoly felkészültségű jógaoktatók (15 fő), élettani paraméterek előzetes és utólagos mérésével és ezen paraméterek összehasonlításával, a mérési eredményekkel igazolt javulás dokumentálásával szeretnék bebizonyítani a jógagyakorlás kedvező élettani hatását.

 

Leave your thought

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Kategóriák