Damanhuri Magyar Érdeklődői Csoport

DAMANHURI NYITOTT ELŐADÁS

Várunk minden kedves érdeklődőt november 30-án szombaton 17.30-kor a Tridacna Rosso damanhuri magyar nagykövet által tartott nyitott előadásra.Várható időtartam 2 óra.
 
 
Az előadás helyszíne: AHIMSZA Jógaközpont, Veszprém, József Attila u. 9.
 
Témája: a Damanhuri Közösség bemutatása az érdeklődőknek!
 
Hogyan épül fel egy új társadalom, ami képes megfelelni a mai kor kihivásainak, miközben megőrzi az emberiség ősi, tiszta egyetemes értékeit.

Veszprémi Élőközösségi Ház

Örömmel tájékoztatunk minden kedves érdeklődőt, hogy 2019 április és június között elindult az első damanhuri modellben szerveződött közösségi ház Veszprémben a Kiskőrösi utca 19 azám alatt.

Négyen itt élünk és még 3-an itt dolgoznak, így heten béreljük s közösségi házat.

Ez a ház ad helyszínt most már a Damanhuri Közösség magyarországi képzéseinek is. 

Jövőbeli tervek – az alkalmak témái

Júniusban a Damanhurban töltött 2 hét alatti egyeztetések ahhoz vezettek, hogy az Érdeklődői Csoport összejöveteleiben elkezdjük a felkészülést egy megfelelő létszám (20-30 fő) esetén beinduló 2. magyar Meditációs Iskolának. 

Így ennek alapján a Érdeklődői Csoport összejövetelein, amit havonta egyszer tartunk, elkezdtük átvenni az Előkészítő Meditációs Iskola témáit. Ezek a témák alapvetően mutatják be a damanhuri gondolatkör főbb vonatkozásait, mint pl.:

1. Halál és reinkarnáció kérdésöre.
2. Ki volt Falco, Damanhur alapítója?
3. Mi a spirituális fizika?
4. Hogyan történt a teremtés?
5. Mi a szerkezete léleknek?
6. Milyen területét érinti az iskola az ezotériának?

és még egyéb témák.

Természetesen minden alkalommal ismétlünk is, és 2-3 előadás anyagát átbeszéljük.

Távolról való részvételi lehetőség az alkalmakon

Mivel erdélyi barátaink is jelezték részvételi szándékukat, ezért “zoom” internetes video konferencia programon keresztül is hozzáférhetőek az alkalmak. Így Magyarország távolabbi településeiről is be lehet kapcsolódni.

Ehhez le kell tölteni és feltelepíteni a “zoom” konferencia programot a www.zoom.us weboldalról.

Ezek után az alkalmak kezdése előtt 10 perccel telefonálni kell a Élőközösségi Házba, ahonnan a közvetítés zajlani fog (Selmeci Csongor +36302370838) és megkap minden érdeklődő két kódot, amellyel össze tud kapcsolódni a konferencia beszélgetéssel.

Ez a lehetőség mind okos telefonon, mind számítógépen működik. Jó, ha a számítógépnek van beépített kamerája, mert akkor kölcsönösen látni és hallani tudjuk egymást.

Az alkalmak díja

Ezen alkalmaknak díja nincsen!

Dátumok

2019. december 16. hétfő 18.00 – 20.00

2020 január 13. hétfő 18.00 – 20.00

2020 február 10. hétfő 18.00 – 20.00

2020 március 9. hétfő 18.00 – 20.00

 

Damanhuri utazás

Bár nagyon sok érdekes dolgot lehet hallani a megbeszéléseken, de életet átformáló élmény Damanhurt személyesen meglátogatni. E-nélkül nem lehet megérteni Damanhur valóságát.

Ezért minden évben szervezünk közös damanhuri utazást, hogy az érdeklődők alkalmat kaphassanak a személyes látogatásra. Ez egy 3 napos damanhuri látogatói programon való részvételt jelent.

A látogatás programjai

A program Damanhur központi területeinek, Damjl-nak (ejtsd Damil) és Damanhur Crea-nak a meglátogatásával kezdődik.

Damjl-ban működik Damanhur vendégfogadó központja, kávéházzal, vendégszállásokkal, a Nyitott Templommal, kőlabirintusokkal – amelyek a finom-érzékelésünket, saját magunkkal és a természettel való kapcsolatunkat tudják fejleszteni – , és néhány nucleo-val (Damanhuri Élőközösségi Házzal) együtt.

 

Damanhur Crea pedig Damanhur cégeinek a központi épülete, amelyben a szupermarket, az étterem, a nagy többszáz fős konfenrencia terem, a művészeti laboratóriumok, a növényzenével, és fenntartható technológiákkal foglalkozó cégek, a terápiás rendelőik, a selfikus ékszereket és képességfejlesztésre, gyógyításra használt selfikus tárgyakat gyártó műhelyeik vannak.

Itt van az a galéria is, amely Falco Tarassaco misztikus selficus festményeit mutatja be.    

A látogatói program során több alkalommal van mód bemenni az Emberiség Templomaiba is. Ez a templom nemcsak egy káprázatos föld alatti művészeti alkotás, hanem egy olyan erőtér is, ahol a szinkron vonalak kereszteződése folytán hatalmas energiák találkoznak. A templom létrehozásának fő célja, hogy közvetlen lehetőséget adjon a minden emberben megtalálható isteni szikra felébresztéséhez.

Az emberiség templomának egy részlete

A Szent Erdő Templomban ki lehet próbálni a hatalmas kőlabirintusokat, és tanulni lehet a fákkal és a növényvilággal való kapcsolat elmélyítéséről. Itt van mód meghallgatni a növények kommunikációját a növényzene gép segítségével, ami Damanhur egyik emblematikus fejlesztése.

 

A Bevezetés a Spirituális Fizikába program során betekintés kapunk a tudomány és a spiritualitás közös területeibe. A spirituális fizikai ott kezdődik, ahol a kvantum fizikai végződik. Felnyitja a szemünket a világnak és az univerzumnak egy új típusú megértésére, amely mind a tudományt, mind a spiritualitást magában foglalja.

A Kérdés-felelet programon pedig alkalom nyílik Damanhur jövőképéről, filozófiájáról, a közösségi életről kérdezni a Közösség valamely tapasztalt tagját.

 

Damanhuri látogatás dátuma

2020 március 17-én kiutazás, 18 – 20. között a három napos látogatói program, 21-én visszautazás.

A program előrelátható költségei:

Repülőút oda-vissza: 150 Euro

Damanhuri látogatói program díja: 500 Euro

Szállásköltség: 100 Euro

Étkezés igény szerint, napi 10-20 eurót érdemes számolni.

Tolmácsdíj (megoszlik a résztvevők között, naponta 100 Euro a munkadíja, plussz szállás ellátás).

Jelentkezés: Selmeci Csongor yoga@yoga.hu, +36302370838