Blog Detail

Milyen eredménnyel gyógyítható az asztma a jógával?

ahimszajóga 2014. május 23. 0 comments 0

India Központi Kormányának Egészségügyi Minisztériuma és Maharastra Állam Kormányának Egészségügy Minisztériumának támogatásával a Lonavlai Kaivalya Dham Intézet S.A.D.T. Gupta Jóga kórházának és Tudományos Jóga Kutató részlegének bevonásával 114 asztmás beteggel végeztek, egy évig tartó kísérletet, amelynek során átfogóan tanították és gyakoroltatták a jóga technikáit a résztvevőknek.

Ez a vizsgálat is jól mutatja a jóga széleskörű és nagyon átfogó mentális és élettani pozitív változásokat keltő hatását. A több csoportban lefolytatott kísérlet, amelyben az életviteli és táplálkozási kérdésekre is kitértek a terapeuták, a következő eredményt hozta.

A csoport 87 fő, 76 %: A pácienseknek nem volt asztma rohama az aktív jógaterápiás kezelés közben, és mind a laboratóriumi, mind a klinikai vizsgálatok átfogó javulást mutattak!

B csoport 23 fő, 20 %: A pácienseknek nem volt asztma rohama az aktív jógaterápiás kezelés közben, azonban a laboratóriumi és a klinikai vizsgálatok nem tudtak számottevő javulást kimutatni.

C csoport 4 fő, 4 %: A pácienseknek néhány enyhe asztma rohama volt az aktív jógaterápiás kezelés közben, és mind a laboratóriumi, mind a klinikai vizsgálatok néhány értékben jelentős javulást mutattak!

D csoport 0 fő, 0 %: A pácienseknek nem javultak az asztma rohamok sem gyakoriságban, sem súlyosságban és a klinikai és laboratóriumi vizsgálatok sem mutattak javulást.

Mint a fenti grafikonból látható valamennyi résztvevő jelentős javulást tapasztalt állapotában, pedig többen az asztma mellett különböző más súlyos betegségekkel is küzdöttek, mint pl.: krónikus megfázás, immunrendszeri túlműködés, orr- és arcüreg gyulladás, bronchitisz, tüdőtágulás, nehézlégzés, székrekedés, elsavasodás, ekcéma, stb.

Kiemelendő az a tény is, hogy a résztvevők többsége már sokféle gyógymódot kipróbált állapotának javítására, melyek között az allopatikus orvoslás, az ayurvéda, a homeopátia stb is szerepelt. Ezen gyógymódok eredménytelensége után fogtak bele a jógaterápiába. A fenti tények ismeretében a jógaterápiás eredmények még jelentősebbnek tűnnek!

A kísérlet végén az A és a C csoport tagjainál tudtak – mérési eredményekkel- a klinikai és a laborvizsgálatok során komoly változ

Leave your thought

Kategória