Blog Detail

Legutóbbi hírlevél 2015.03.10.

ahimszajóga 2015. március 10. 0 comments 0

     LEGUTÓBBI HÍRLEVÉL 2015.03.10.

  

Kedves Jógázók, Gyakorlók, Érdeklõdõk!

 

Egy újfajta jógaórát kezdünk el, amely minden jógagyakorló számára nyitva áll, akár a Selmeci házaspárhoz jár gyakorolni, akár a többi oktatóhoz.

Mantra éneklés, meditáció és pránajáma gyakorlás lesz minden 2. héten szerdán 20.00-tól 21.30-ig. A kezdõ idõpont 2015.március 25. szerda.

Díja: alkalmanként 1.500 Ft

Mantrákat, bhajanokat (dallamos filozófiai tartalmú, tanító szanszkrit énekek) valamint magyar dalokat is fogunk énekelni, amelyek a bhakti-t, a Legfelsõbbhõz való õszinte odafordulást tanítják, vagy váltják ki. Ezzel a tudatállapottal megyünk bele a meditációba, ami így sokkal magadasabb szinten valósul meg. A meditáció elõtt vagy után pedig pránajáma gyakorlatokat is végzünk.

 

 Március 29-én 16.00-kor lesz fényképes, hangfelvételes beszámoló a februári indiai utazásunkról. Elöljáróban annyit, hogy a meditációnak és a jóga lelki és szellemi erejének páratlan mélységeit ismerhettük meg,  19.00 óráig fog tartani. A program ingyenes, minden gyakorlót és hozzátartozóit, ismerõseit szeretettel várjuk, akiket érdekel India valódi arca!

 

Minden Magyar Jóga Társaság (MJT) tagot várunk szeretettel a Pécsi hétvégénkre április 25-26-án szeretettel. A pécsi hétvége díja nagyon kedvezményes lesz, hamarosan írjuk pontosan.

 

Aki nem tag, de komolyan érdekli a jóga, csatlakozhat pártoló tagként az MJT-hez, ami egy oktatói tömörülés. Az éves tagdíj dolgozóknak 8.000 Ft, nem dolgozóknak 5.000 Ft. Ezért két hétvégén lehet ingyen részt venni az AHIMSZA

Jógaközpontban, egy van tavasszal (május 23-24) és egy õsszel (október 3-4) Bõvebb információkat a www.yoga.hu honlapon lehet olvasni.

 

MJT tavaszi hétvégéje, csak tagoknak május 23-24. Tele érdekes jóga programokkal, az ebédet is ingyen adjuk. Részletek hamarosan.

 

Jóganap lesz az AHIMSZA Jógaközpontban május 30-án, 10.00-16.00-ig.

Témája a légzésterápia, pránajáma, a légzést segítõ ászanaák, és ezek élettani, hormonális és idegrendszeri kapcsolata! Díja: 6.000 Ft vegetárius ebéddel együtt.

 

Nyári tábori elõzetes:

 

Révfülöpi családos jógatábor a Napfény Kempingben július 15-19. (szerda-vasárnap). Hajnalban gyakorlás a Balatonparton. Napközben fürdés, délután gyakorlás a kemping társalgójában, este filmnézés, beszélgetés, mantraéneklés.

A szállást és étjezést mindenki önállóan intézi a kempingben vagy a faluban.  A tábor programjainak díja 20.000 Ft.  

 

 

Tisztító feltöltõ tábor a Cseri kastélyban, Tótvázsonyban július 6-12. Különlegessége a modern és az õsi méregtelenítõ, kivezetõ és feltöltõ (energetizáló, tápláló)  eljárások együttes alkalmazása. Frekvenciaterápia, mágnesterápi, agytréner, szauna, jógaterápia, légzésterápia, jóganidra, satkarmák (tisztító eljárások), nyerskoszt, természetben lét – töltõdés az erdõben.

Díja : 120.000 Ft/fõ. Elhelyezés kétágyas, exkluzív szobákban.

 

Horvátországi jógatábor. Szeptember 5-12-ig, Rogoznyica (Split mellett). Részleteket lásd késõbb.

  

Akik járnak a Jógaközpontban, észrevehették, hogy természetes füstölõszereket kezdtünk árúsítani a hozzájuk való rácsosedényekkel és faszenes edényekkel együtt.

A füstölõket lelki hatásuk miatt (az illatok közvetlen az érzelmi irányítórendszerünkre, a limbikus agyi központra hatnak, és azonnali

megkönnyebbülést, érzelmi blokkoldást eredményeznek) minden nagy kultúra és vallás az emberiség hajnala óta alkalmazza. Az ókorban áruk drágább volt az aranynál! (Gondoljunk arra, hogy

Jézusnak a 3 király tömjént, mirrhát és aranyat vittek ajándékba). Az elsõ kettõ az füstölõ anyag volt. (Ezeket most a teremben is meg lehet venni néhány száz forintért).

 

Információs anyag a teremben az asztalon megtalálható!

 

Szeretettel:   Selmeciné Ági és Selmeci Csongor

 

 

Leave your thought

Kategória